„Tradiţii de iarnă – Carnaval/Farsang/Fasching” la Liceul Teoretic „Téglás Gábor” din Deva

23 februarie 2017 | Adauga un comentariu

Natalia Bumbac

Liceul Teoretic „Téglás Gábor” din Deva a organizat în perioada 20 – 24 februarie, a şaptea ediţie a evenimentului „Tradiţii de iarnă – Carnaval/Farsang/Fasching”.
Copii de la patru grădiniţe
Este vorba despre un proiect educativ, destinat copiilor, iniţiat de liceul devean în parteneriat cu mai multe instituţii şcolare din judeţ. Ieri, a avut loc cel mai aşteptat moment al manifestării – Carnavalul, la care au participat grupuri de copii de la mai multe grădiniţe hunedorene, fiecare prezentând un moment artistic. La final, micuţii au fost premiaţi pentru cel mai frumos costum, cel mai apreciat program şi cea mai bună piesă muzicală, iar cel mai aşteptat moment a fost degustarea gogoşilor. Sala de spectacole de la Liceul „Teglas Gabor” a fost „inundată“ de micuţii echipaţi în costume colorate, care au dansat şi au cântat într-un adevărat spirit al sărbătorii. Au participat grupe de copii de la Grădiniţa Liceului Teoretic  „Téglás Gábor” din Deva, Grădiniţele cu program prelungit Nr. 7 din Deva şi Nr. 1 din municipiul Hunedoara şi micuţii de la Grădiniţa Colegiului Naţional „Decebal” Deva. De asemenea, evenimentul a inclus o expoziţie de lucrări artistice trimise de copii din toată ţara, constând în picturi, fotografii sau diverse obiecte confecţionate de micuţi, având ca temă atmosfera carnavalului.
„Alungarea iernii şi a răului”
„În contextul educaţiei interculturale, respectarea valorilor tradiţiilor interetnice are o importanţă deosebită în relaţiile interumane. Proiectul «Tradiţii de iarnă – Carnaval/Farsang/ Fasching» propune cunoaşterea obiceiurilor străvechi practicate în perioada dintre Bobotează şi «Miercurea Cenuşie», perioadă în care se organizează baluri mascate. Este o veche tradiţie populară de alungare a iernii şi a răului, cunoscută sub numele de «Farsang» la etnia maghiară şi «Fasching» pentru etnia germană. Sărbătoarea are un caracter de carnaval, unde «Spiritele rele se sperie de costume amuzante şi de hărmălaie»”, au explicat organizatorii evenimentului.

Loading...

Publicat in: Actualitate


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Dragostea e pe val la Aqualand Deva

Iubirea în dulcele stil românesc pare să prindă teren pe meleagurile hunedorene. Şi conducerea Complexului acvatic Aqualand Deva a ales...

Pera BMW – Grawe, derbi între primele douã clasate în Liga A Realsport

Duelul dintre Pera BMW şi Grawe ţine capul de afiş al etapei a VI-a din Liga A Realsport, cel mai...

Autobergamo începe seria de trei meciuri programate în nouã zile

Trupa deveană de futsal va juca duminică primul meci din seria de trei pe care le va disputa în decurs...

Închide