Flash

Top 10 atracţii turistice în Madagascar

Madagascar este a patra insulă ca mărime din lume, fiind populată de la începutul mileniului I. Frumuseţea naturală şi diversitatea ecologică te fac să te simţi într-o ţară uitată de timp. Localizată pe coasta de est a Africii, în Oceanul Indian, Madagascar este casa a mii de specii de animale şi plante care nu se găsesc în alte părţi ale lumii. Diversitatea naturală a Madagascarului a făcut ca această ţară să fie denumită “al optulea continent”. Venerarea strămoşilor şi a tradiţiilor aparţin culturii naţionale, fiind reflectate în arhitectură, artă şi manierele sociale ale ţării. Vizitaţi atracţiile turistice din acest top pentru a descoperi diversitatea naturală, culturală şi istorică din Madagascar.
1. Parcul Naţional Ranomafana1 Parcul National Ranomafana
Localizat în regiunea de sud-est a Madagascarului, lângă satul Ranomafana, Parcul Naţional Ranomafana este unul dintre cele mai populare parcuri din ţară. Partea de est a acestuia este cea mai pitorească, cu numeroase cursuri de apă, ce scaldă pădurile dense. Parcul este casa lemurului de bambus galben, un animal a cărui dieta include muguri de bambus, care conţin doze de cianură letale pentru alte animale, care pe acesta nu îl afectează.
2. Parcul Naţional Masoala2 Parcul National Masoala
Situat în nord-estul Madagascarului, Parcul Naţional Masoala acoperă 250 de mile de pădure şi include şi trei parcuri marine. Parcul cuprinde 10 specii de lemur, incluzând şi Aye-aye, cea mai mare primată nocturnă din lume. Parcul este casă şi pentru diferite specii de păsări şi reptile, incluzând broasca Tomato, cunoscută pentru culoarea sa de roşu aprins. Parcurile marine Tampolo, Ambodilaitry şi Ifaho sunt ideale pentru scufundări şi aventuri cu caiacul.
3. Andasibe-Mantadia3 Andasibe-Mantadia
Acoperând aproximativ 100 de mile de pământ din estul Madagascarului, Parcul Naţional Andasibe-Mantadia este casa a 11 specii de lemur, incluzând cel mai mare lemur din ţară, Indri. Localizat lângă capitala Antananarivo, Andasibe-Mantadia este unul dintre parcurile uşor de vizitat. Este împărţit în două regiuni, Parcul Naţional Mantadia şi Rezervaţia Analamazoatra. Ghizii locali conduc vizitatorii în tururi de o oră până la şase ore în fiecare regiune.
4. Dealul Regal din Ambohimanga4 Dealul Regal din Ambohimanga
Considerat de 500 de ani unul din cele mai sacre locuri ale ţării de către oamenii Malagasy, Dealul Regal din Ambohimanga este un sat istoric care a fost cândva casa regală din Madagascar. Zidul care înconjoară satul a fost construit în 1847 şi este făcut dintr-un mortar ce are ca şi compoziţie lime şi albuş de ou. Fortul Mahandrihono include atât casa de altădată a Regelui Andrianampoinimerina, cu ziduri făcute din lemn solid de trandafir, cât şi artefactele sale, printre care şi tobe, arme şi talismane.
5. Ifaty5 Ifaty
Ifaty este numele dat pentru două sate pescăreşti de pe coasta de sud-vest a Madagascarului. În larg, se găseşte un recif de corali lung de 60 de mile, fiind o barieră naturală în drumul valurilor dure şi creând ape costale numai bune pentru scufundări şi pescuit. Deşertul din interiorul insulei este cunoscut pentru pădurea de spini, unde copacii baobabi cu forme ciudate prosperă de secole.
6. Bulevardul Baobabilor6 Bulevardul Baobabilor
Bulevardul Baobabilor reprezintă un grup de copaci aşezaţi de-a lungul drumului între Morondava şi Belon’i Tsiribihina în vestul Madagascarului. Peisajul atrage turişti din toată lumea, făcând din această locaţie una dintre cele mai vizitate din regiune. Copacii Baobab, bătrâni de 800 de ani, nu erau singuri, ci făceau parte din păduri dense, dar cu timpul pădurea a fost tăiată pentru agricultură.
7. Nosy Be7 Nosy Be
Micuţa insula Nosy Be este una din primele puncte de vizitare a turiştilor, atrangând mii de turişti din întreaga lume pe tot parcursul anului. Deşi plajele din Nosy Be nu arată perfect ca şi plajele tropicale, sunt renumite pentru linişte, apele de culoare turcoaz şi restaurantele cu fructe de mare, ce servesc cina pe nisip.
8. Tsingy de Bemaraha8 Tsingy de Bemaraha
Rezervaţia Tsingy de Bemaraha este situată în partea de sud a Madagascarului. Cuvântul “tsingy” se referă la stâncile ascuţite care alcătuiesc platoul de calcar. Parcul este casa pentru şapte specii de lemuri, incluzând Deckens sifaka, specie de lemur notabilă pentru blana albă şi faţa neagră.
9. Parcul Naţional Isalo9 Parcul National Isalo
Parcul Naţional Isalo este cunoscut pentru terenul variat. Localizat în centrul regiunii de sud, parcul cuprinde pajişti întinse, canioane abrupte şi formaţiuni de nisip, toate întrerupte de porţiuni cu palmieri. Se pot face tururi de câteva ore sau de câteva zile.
10. Insula St. Marie10 Insula St. Marie
Insula St. Marie se află pe coasta de est a Madagascarului. Suprafaţa insulei cuprinde golfuri protejate şi braţe ce conduceau piraţii către aceasta în timpul secolelor XVII şi XVIII. Încă pot fi văzute epave a câtorva vase ale piraţilor. Apele limpezi ale golfurilor sunt ideale pentru scufundări. Balenele cu cocoaşă vizitează apele insulei pe timpul verii şi la începutul toamnei. Astăzi, insula este una din atracţiile de top pentru turiştii ce vin în Madagascar. (Informaţii preluate de pe infoturism.ro)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura