ActualitateFlash

Tensiuni la CEH pe tema Contractului Colectiv de Muncă

02 Protest-la-Termo-Mintia-9552Negocierile între administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) şi Sindicatul „Muntele“ pentru încheierea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM), care ar trebui să intre în vigoare de la 1 august, sunt blocate, reprezentanţii organizaţiei afirmând că starea de tensiune existentă poate duce până la declanşarea unor proteste sau chiar a unei greve generale.

Nu sunt bani pentru facilităţi
Potrivit vicepreşedintelui Sindicatului „Muntele“, Cristian Iştoc, administraţia CEH susţine că nu sunt bani pentru menţinerea facilităţilor prevăzute în contractul colectiv de muncă de anul trecut, în timp ce sindicatul nu este de acord cu renunţarea la beneficiile câştigate deja.
„Administraţia CEH cere reducerea drepturilor salariaţilor, deşi veniturile sunt la limita subzistenţei. Este foarte greu să acceptăm o asemenea cerinţă. Dacă nu se încheie un nou CCM până la 1 august, atunci salariaţii vor beneficia numai de drepturile prevăzute în contractul individual de muncă, care prevede doar salariul negociat şi sporurile, fără alte beneficii cum ar fi, de exemplu, primele sau transportul gratuit“, a declarat ieri, pentru AGERPRES, vicepreşedintele Sindicatului „Muntele“, Cristian Iştoc.

Venituri tot mai mici
Liderul sindical a menţionat că în condiţiile în care CEH nu beneficiază de reglementarea pieţei de energie electrică, veniturile companiei sunt din ce în ce mai mici şi au ajuns la un nivel care nu acoperă nici cheltuiala cu munca vie.
Vicepreşedintele Sindicatului „Muntele“ a precizat că organizaţia pe care o reprezintă este deschisă dialogului şi în următoarele zile.
În cadrul CEH lucrează peste 6.400 de angajaţi la termocentralele Mintia şi Paroşeni, precum şi la minele de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan. (Sorin Blada, AGERPRES)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura