Târgul European al Castelelor la Hunedoara

17 mai 2017 | Adauga un comentariu

Adriana Năstase

În perioada 27-28 mai 2017 se desfăşoară a treia ediţie a Târgului European al Castelelor. Manifestarea va avea loc la Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara. Evenimentul, unic în România, îşi doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din ţară şi din Europa.

Castelul Corvinilor, gazda acestui eveniment, este unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, aflându-se printre primele castele de poveste din Europa. „Târgul European al Castelelor 2017 se bucură de prezenţa a 29 de obiective istorice din cinci ţări europene: Austria, Slovacia, Ungaria, Bulgaria şi România. În cadrul evenimentului, expozanţii îşi vor putea face cunoscută oferta turistică şi îşi vor putea prezenta principalele elemente de atracţie turistică şi istorică. Pe parcursul târgului ne vom bucura de prezenţa pictorului Marius Buruiană, care va face demonstraţii de pictură vizitatorilor, aceştia având posibilitatea să achiziţioneze piese ale artistului cu tematica Castelului Corvinilor. Pentru a intra în atmosfera vremurilor de altădată, în cea de-a doua zi a evenimentului se vor organiza turniruri şi concursuri medievale, tir cu arcul, simulări de lupte între cavaleri şi lecţii de spadă”, se arată într-un comunicat al Primăriei municipiului Hunedoara, organizatoarea târgului, împreună cu Castelul Corvinilor. La eveniment, vor fi reprezentate, printre altele, Asociaţia ‘‘DER SCHLÖSSERSTRASSE – Castle Road‘‘ 17 castele, din Austria, Castelul Spis din Slovacia, Castelul Eger din Ungaria, Castelul Ravadinovo din Bulgaria, precum şi numeroase castele şi cetăţi din România.

Loading...

Publicat in: Actualitate


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Rămas cu autoturismul în pană pe drumul spre cetăţile dacice. Ambasadorul SUA, scos din necaz de jandarmii hunedoreni

Vizita ambasadorului SUA, efectuată cu două săptămâni în urmă, la noi în judeţ, se pare că a fost cu peripeţii....

Fondatorul ALDE Hunedoara, Marius Sanfirişca, a demisionat din partid

Fondatorul ALDE Hunedoara, Marius Sanfirişca (foto), a demisionat din partid, nemulţumit de ceea ce se petrece în interiorul organizaţiei politice.

Protocol pentru construcţia de locuinţe destinate dascălilor

Ieri, primarul municipiului Deva, Ovidiu Moş (foto stânga), a semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara privind...

Închide