Strâns uniţi în jurul tovarăşei Udrea!

18 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Editorial

Dacă lucrările Comisiei parlamentare Ridzi au mers ca la carte şi, în foarte scurt timp, aceasta a fost pusă cu botul pe labe şi obligată să-şi dea demisia din funcţia de ministru, iar mai apoi să dea cu subsemnatul pe la DNA, cu blonda Elena Udrea, lucrurile nu se mai întâmplă la fel. S-a văzut de la început că activitatea acestei comisii va fi mult îngreunată, deoarece i se vor băga cât se poate de multe beţe în roate.
Primul semnal că lucrurile în Comisia Udrea nu vor merge deloc uşor  a fost dat atunci când parlamentarii PDL au refuzat să participe la activitatea acesteia. Apoi, faptul că Elena Udrea refuza să coopereze cu respectiva comisie de anchetă, tărăgănând cât a putut de mult predarea  documentelor cerute.
În tot acest timp, preşedintele Traian Băsescu tace chitic. 
Dar, cum comisia condusă de liberalul Orban îşi vedea de treabă şi, încet, încet, a început să scoată la iveală nereguli în privinţa  modului în care s-au cheltuit banii publici în Ministerul Turismului, pedeliştii s-au strâns – ca la un ordin – în jurul blondei Elena. Imediat, se pune la cale şi o diversiune. Mai întâi, ministresa declară public că respectiva comisie nu are alt scop, decât să o scoată vinovată cu orice chip. Apoi, a doua zi apare pe bloguri şi este transmis câtorva redacţii, un fragment dintr-o înregistrare a unor discuţii nepublice şi neoficiale, purtate de câţiva membri ai comisiei, din care ar rezulta că aceştia caută fapte penale în activitatea ministrului Turismului. Adică, exact ce declara şi Elena Udrea cu o zi înainte. Oare nu-i prea mare coincidenţa? Şi, în plus, cine a implantat aparatura de ascultat în sala unde discutau membrii comisiei? Doar este limpede că aici este vorba de specialişti, nu de amatori. Şi la ordinul cui au acţionat aceştia?
Iar preşedintele Băsescu tace chitic. Nu scoate o vorbă despre acest subiect.
În urma difuzării fragmentului cu pricina, ieri, ministresa cea blondă şi pedeliştii au lansat un atac puternic şi concertat împotriva comisiei parlamentare, cu scopul vădit de a-i opri activitatea. Astfel, Elena Udrea a declarat că nici ea şi nici un alt membru al ministerului condus de ea nu se va mai prezenta în faţa comisiei. Mai mult, va face plângere penală împotriva membrilor comisiei care apar în înregistrarea trimisă presei. Totodată, pedelista Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat că va propune Biroului Permanent al Camerei, suspendarea activităţii comisiei. Iar prim-vicepreşedintele pedelist Adriean Videanu a declarat că PDL va cere oficial desfiinţarea Comisiei Udrea. Păi, dacă Elena Udrea se ştie curată, de ce nu lasă comisia să-şi facă treaba? De ce, atât ea, cât şi  PDL, fac pe dracu-n patru ca să blocheze activitatea acesteia?     
Culmea-i că preşedintele Băsescu tace chitic. Nu-l interesează acest subiect.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Din cauza vitezei, a ajuns sub TIR

Un grav accident s-a produs ieri, în zona oraşului Haţeg, două persoane ajungând în stare gravă la spital şi o...

Gura lumii

Cică în vreme de criză, cei cu pile şi relaţii dintr-un oraş de pe malul Jiului, câştigă înzecit, deşi banii...

Licitaţie pentru anveloparea blocurilor

În cursul acestei săptămâni, va fi organizată o licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de anvelopare ale primelor şase blocuri de locuinţe...

Închide