Stiri

Stiri

Redactor: Divers

Finantare europeanã pentru retelele de apã
Consiliul local al comunei Romos a câstigat un proiect în valoare de 2,5 milioane de euro, finantat integral de Uniunea Europeanã, pentru construirea retelelor de apã si de canalizare în satele Romos si Romosel, licitatia pentru desemnarea constructorului fiind lansatã pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). „De acest proiect vor beneficia 700 de familii. Vom aduce apa pânã în fata casei omului, dupã care familiile interesate vor trebui sã se ocupe de racordurile individuale. Totul va fi contorizat“, a declarat primarul comunei, Mircea Pãtrînjan. Autoritãtile sperã ca procedurile de licitatie în vederea desemnãrii constructorului sã se desfãsoare fãrã probleme si lucrãrile sã înceapã în vara care urmeazã. Conform proiectului, constructia retelelor de apã si de canalizare se va încheia dupã o perioadã de doi ani de zile. (AGERPRES)

Împotriva braconajului de broaste
Jandarmii au pornit o actiune împotriva braconajului de broaste în Parcul National Retezat. „Verificãm, alãturi de rangeri, bãltile si vãile din zonã pentru a preveni braconajul acestei specii protejate de lege”, a declarat Nicolae Rãducu, purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Hunedoara. Picioarele de broaste sunt considerate delicatese si, ca atare, se vând extrem de bine. Potrivit jandarmilor, braconajul începe în perioada de înmultire a lor, fapt care a dus în timp la diminuarea drasticã a populatiilor de amfibieni din zonã. În Retezat, se gãsesc 11 specii de amfibieni, din cele 19 întâlnite în România. (A. Nãstase)

Sindicalistii din învãtãmânt s-au supãrat
Biroul Operativ al Federatiei Sindicatelor Libere din Învãtãmânt informeazã cã Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale vrea sã iasã din „incapacitatea de a gãsi solutii viabile, prin minciunã. Ne propune o jalnicã, îndoielnicã si imoralã viziune de ierarhizare a salariilor în sistemul bugetar. Întâlnirile reprezentantilor sindicatelor cu cei ai ministerelor si patronatelor au fost numai niste discutii sterile, care nu au dus la conturarea mãcar a unui cadru corect si coerent. Solutii viabile nici nu se puteau identifica si pentru faptul cã au refuzat sã participe la discutii reprezentantii „bugetarilor de lux” din afaceri externe, justitie si interne”. Ca atare, sindicalistii sustin cã nu vor mai participa la asemenea discutii si negocieri cu reprezentantii ministerului. (A. Nãstase)

Ofertã pentru someri
Agentia Judeteanã de Ocupare si Formare Profesionalã (AJOFM) Hunedoara organizeazã vineri, 24 aprilie, bursa generalã a locurilor de muncã, în toate cele 12 orase si municipii din judet, în care sunt deschise agentiile AJOFM. La AJOFM Hunedoara sunt disponibile peste 500 de locuri de muncã vacante, ofertã prea putin generoasã si tentantã pentru miile de hunedoreni aflati în cãutarea unui loc de muncã. (N. Ebner)

A cãzut de pe telescaun
Jandarmii montani i-au acordat primul ajutor si l-au dus cu targa la drumul de acces cãtre Statiunea Straja pe un adolescent care a cãzut de pe telescaunul aflat în miscare. Tânãrul a fost transportat la Spitalul din Lupeni cu leziuni grave. Adolescentul s-a urcat pe unul dintre pilonii telescaunului, vrând sã se urce din mers, ca sã nu plãteascã bilet. Din nefericire, însã, el a cãzut de la înãltime, rãnindu-se. (A. Nãstase)

Ciocnire sângeroasã
Cãpitanul Minerului Lupeni, Chitu, si fundasul stânga al Muresului, Pisoiu, s-au ciocnit violent, cap în cap, în minutul 68 al partidei dintre cele douã echipe hunedorene. Cel mai sifonat din clinci a iesit Pisoiu, care a avut arcada spartã fiind înlocuit imediat cu Bud si a fost transportat la spital pentru investigatii medicale mai amãnuntite. Chitu s-a dovedit mai rezistent si a terminat meciul în teren cu un bandaj la buzã, desi i-a curs foarte mult sânge si n-a mai fost la fel de combativ în jocul aerian. (C. Marinut)

Timofte a scãpat porumbelul
Jiul Petrosani a câstigat meciul din deplasare cu FC Târgoviste si a scos definitiv din ecuatia luptei de evitare a retrogradãrii echipa de lângã Turnul Chindiei. Minerii s-au impus cu 1-0, prin golul marcat de Antohi în minutul 72, care a profitat de o gresealã a fundasilor gazdelor si a sutat din careu fãrã sperante pentru portarul advers. Fãrã demnitatea de a se recunoaste învinsi si retrogradati, oficialii gazdelor i-au acuzat pe jiulisti cã au apãrat în acest joc interesele echipei Minerul Lupeni si nu pe ale lor. Enervat de hãrtuiala jurnalistilor, care-i tot puneau întrebãri indiscrete despre meciul Jiul – Minerul Lupeni, scor 1-1, antrenorul Daniel Timofte s-a enervat si a scãpat porumbelul pe gurã. (C. Marinut)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura