Statuie în mărime naturală a lui Michael Klein, la Hunedoara

13 iulie 2017 | 3 Comentarii

Adriana Năstase

Primăria municipiului Hunedoara a organizat un concurs de soluţii, cu premii, pentru realizarea unei statui la scara 1:1 a regretatului fotbalist hunedorean Michael Klein.
„Având în vedere că în anul 2018 comemorăm 25 de ani de când Michael Klein a trecut în nefiinţă, ne-am gândit să facem o statuie la scara 1:1 a fobalistului hunedorean. Statuia urmează să fie dezvelită anul viitor”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.
Scopul concursului a fost selectarea celei mai reprezentative creaţii care să îl reprezinte pe fotbalistul hunedorean Michael Klein. Statuia va fi amplasată în locul bustului existent, în imediata apropiere a magazinului Kaufland, din faţa Stadionului Michael Klein, din municipiul Hunedoara.
Juriul concursului a avut în componenţă cinci membri, dintre care trei sunt artişti plastici. Este vorba de artiştii Tiberiu Fazakas, Constantin Găină şi Radu Roşian. În cadrul concursului au fost depuse patru oferte constând în: machetă realizată la scara 1:2 a statuii, însoţită de piese scrise şi desenate, dezvoltând, ilustrând sau detaliind concepţia estetică şi motivaţiile propunerii acesteia; planşe explicite, descriind proiectul statuii, cuprinzând desene la scara stabilită de autor (perspective, vederi, schiţe, planuri, secţiuni caracteristice, detalii, după caz). Ofertele au fost evaluate şi jurizate în conformitate cu Regulamentul concursului, iar câştigătoare a fost desemnată societatea Quadro Art srl. Pe locul II s-a clasat Alexandru Podea, iar pe III, Gabriel Olaru. Cei trei au primit din partea Primăriei municipiului Hunedoara premii în bani, astfel: locul I – 2.000 lei; locul II – 1.500 lei; locul III – 1.000 lei. Câştigătorul concursului va fi invitat la negocieri, cu o comisie numită prin dispoziţia primarului, în vederea stabilirii condiţiilor contractuale de realizare a acestei statui.

Loading...

Publicat in: Flash, Politica si administratie


Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Gigi spune:

  Ce nivel avem…Facem statuie unui fotbalist!Asta e exemplu ce trebuie dat copiilor?Asta trebuie sa fie ideal în viata:sa te faci fotbalist.De fapt nu e de mirare ca pe un șofer atata îl poate duce capul.
  Pe de alta parte,asta e o prioritate!?
  Ca restul problemelor sunt rezolvate.

 2. Vio spune:

  Hunedoara chiar nu a avut personalități?

 3. Gaga spune:

  Eu zic sa îl propunem pe Bobi sau Harau sau Mititelu,sau …

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
TAS a decis: Viitorul rămâne campioana României

  Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anunţat că Viitorul este campioana României, la finalul procesului FCSB împotriva...

Doi ex-deveni vor fi rivali ai alb-albaştrilor în viitorul sezon

Foştii jucători ai echipei CNS Cetate Deva, Szabolcs Szekely şi Roberto Bodea (foto), vor fi adversari ai trupei din reşedinţa...

Cupa VTM Hunedoara Hăşdat 2017, spectacol şi adrenalină

Comisia de Automobilism şi Karting Hunedoara, în colaborare cu Automobil Club Român va organiza la sfârşitul săptămânii viitoare, Cupa VTM...

Închide