FlashPolitica si administratie

Sanatoriul din Geoagiu, de la dezastru la performanţă

Sorina Popa

De la 1 septembrie 2016, Sanatoriul de pneumoftiziologie din Geoagiu este condus de Mirela Letiţia Popescu-Pleşa (foto mic) cu delegare de atribuţii, şi nu este interimar, aşa cum susţin unii aleşi judeţeni PNL.

Restanţele vechii conduceri, achitate de noua conducere
Popescu Pleşa vine din interiorul sanatoriului, ea ocupând înainte postul de şef Serviciu Tehnic-Administrativ-Aprovizionare-Transport-Pază. Şi, deşi deţine funcţia de manager cu delegare, salariul este cel de şef serviciu.
Mirela Letiţia Popescu-Pleşa a preluat conducerea sanatoriului nu tocmai într-o perioadă bună. Mai exact, în septembrie 2016, unitatea înregistra datorii de peste un milion de lei. Cu toate acestea, lucrurile s-au transformat în scurt timp, iar cu sprijinul Consiliului Judeţean (n.r. sanatoriul se află în subordinea instituţiei judeţene), au fost achitate restanţele lăsate de vechea conducere a sanatoriului.

Mâncare mai bună pentru pacienţi
Prima şi cea mai spinoasă problemă pe care managerul a fost nevoit însă o rezolve cât ai bate din palme a fost asigurarea mâncării pacienţilor de la Sanatoriul din Geoagiu. Pentru că bucătăria unităţii a fost închisă de cei de la DSP, în urma verificărilor efectuate în vara lui 2016 de Laurenţiu Nistor, atunci preşedinte al Consiliului Judeţean, noua conducere a trebuit să se reorienteze rapid. Ca să vă daţi seama în ce condiţii se pregătea mâncarea pentru pacienţii de la sanatoriul de pneumoftiziologie, să spunem că nu era acolo nici măcar apă caldă, iar vasele în care se pregătea mâncarea erau toate slinoase.
Astfel, în prima fază s-a făcut achiziţie directă pentru porţiile de mâncare, iar apoi s-a trecut la licitaţie deschisă. Firma Sigismund SRL a câştigat licitaţia, iar pacienţii sunt extrem de mulţumiţi şi spun că porţiile sunt mai mari şi mai gustoase ca în trecut. Tariful este de 16,9 lei/porţie. Contractul a fost semnat pentru perioada 1 februarie 2017-1 februarie 2019. Până atunci, poate vor veni şi banii pentru modernizarea şi utilarea bucătăriei sanatoriului, investiţia ridicându-se la peste 3 milioane de lei.

„Constructorul lucrează la standarde europene”
Un lucru foarte important care s-a făcut aici este că s-a reluat investiţia Reparaţii Capitale, care a fost întreruptă timp de şase ani, vechea conducere a Sanatoriului, dar şi vechea conducere a Consiliului Judeţean considerând că ea nu este importantă, altfel nu se explică de ce nu a continuat. În fine, în anul 2017, susţine managerul Mirela Letiţia Popescu-Pleşa, de la Ministerul Sănătăţii au venit 2,5 milioane de lei pentru Reparaţii Capitale la sanatoriu. Peste un milion de lei au fost repartizaţi de către judeţ pentru investiţiile de aici.
„Ce am făcut cu banii în 2017? Am continuat proiectul Reparaţii Capitale, cu partea estică a complexului medical, au fost executate trei case de scări acces-evacuare, au fost renovate grupurile sanitare, saloanele, cabinetele medicale, sălile de tratament, camera de gardă, sala de aşteptare, laboratorul explorări funcţionale, compartimentul internări, vestiarele personalului, arhiva medicală şi administrativă, instalaţiile de încălzire şi electrice. Au fost făcute lucrări la reţelele exterioare de canalizare. A fost achiziţionat un analizor automat de hematologie pentru Laboratorul de analize medicale”, a declarat managerul Sanatoriului de pneumoftiziologie din Geoagiu.
„Am solicitat Ministerului Sănătăţii, în acest an, suma de 14 milioane de lei, pentru a finaliza investiţia de reparaţii capitale. Atâta mai este nevoie pentru a o termina. Constructorul lucrează la standarde europene la aceasta, ceea ce ne bucură, pentru că se fac lucrări de mare calitate”, a adăugat Mirela Letiţia Popescu-Pleşa.
De subliniat că unitatea a economisit lunar 13.000 de lei, după ce actualul manager a renunţat la serviciile de pază externalizate. În locul acestora, a înfiinţat serviciul propriu de pază, al sanatoriului, unde au fost repartizaţi şi unii dintre cei care au lucrat la bucătăria unităţii, evident, după ce au urmat cursurile necesare. Un alt proiect important, care va aduce bani mai mulţi aici, este funcţionarea spitalizării de zi. În două luni de zile va funcţiona şi acest serviciu, ceea ce înseamnă un nou contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. „Vor fi patru saloane cu câte două paturi”, a afirmat Mirela Letiţia Popescu-Pleşa, managerul Sanatoriului din Geoagiu.

9 comentarii la „Sanatoriul din Geoagiu, de la dezastru la performanţă

  • Acest articol este inca o dovada, ca la ziarul dumneavoastra daca platesti poti sa beneficiezi de o publicitate pozitiva . Sunt sigur ca acest articol a fost scris de managerul acestui spital, iar voi i-ati dat print fara macar sa verificati ceva la el. Articolul este plin de informatii false, prima este ca doamna respectiva nu avea functia de Sef serviciu tehnic…. cand a primit delegarea, dupa ce s-a pus in scaunul sanatoriului a dat examen pt functie ( si ghice ce – a fost singura candidata examinata de proprii angajatii – sigur a fost greu examenul ). Si a venit din interiorul sanatoriului – wau- despre ce vorbiti – a fost ultima venita in sanatoriu cu experienta zero in sanatate. Nu va sare nimic in ochi ultimul venit primul promovat ca manager ….. Cu acest articol voi ce-i de la Mesagerul a-ti mai pierdut un cititor, lipsa slaba de profesionalism si foame mare dupa bani .

  • Domnilor de la ziar, e jenant articolul! Nici nu ati verificat faptul că manager cu delegare de atribuții nu este legal, si se mai laudă că a cheltuit atatia bani pe lucrări! Normal sunt banii contribuabililor. Mai bine întrebați medicii cu ce tratează pacienții, doar cu aer pentru că medicamente nu au. Din medicamente nu poate sa scoată cat ar vrea. Poate verifica vreo instituție abilitată cum s-au cheltuit atatia bani. Concluzia finala? PENIBILA

  • Performanța si experiență, de unde? Sau de la firma de ciuperci pe care a falimentat-o. După ce i-a făcut ochi dulci italianului ani de zile, ciupercareasa l-a golit de bani si i-a dat papucii lumea vorbește, trecutul nu poate fu șters si nici cumparat. Si tot lumea vorbește ca si acum procedează tot la fel cu unul din superiorii ei.

  • Păcat că scrieti doar la comanda valorică, faceți breasla de râs. Acum ceva vreme îl laudati si pe fostul manager, si el va onora condeiul

  • De unde performanta meniul zilei este 11 lei

  • Intr-un fals acces de bunătate,Zeus Nistor i-a oferit-o lui Prometeu Bobora pe Pandrea Letitia si cutia Pandorei drept cadou.Prometeu a refuzat cadourile, si Zeus s-a îndreptat către Epimeteu Andronache, care, subjugat a acceptat-o. Pandora Letitia, nu prea deșteaptă dar nerabdatoare din fire, cred ca astazi a deschis cutia. Ce urmează este previzibil.

  • Așa laudati-o ca asa ati laudat-o si pe managera de la județean si pana la urma si-a dat ieri demisia. De fapt asta nu-i managera e doar un fel de de nu se stie ce-i! Puteți să a lustruiti cat vreți ca tot nu va fi o doamna niciodată. Bine spunea cineva mai sus, o cunosc prea multi din zona si știu cine este.

  • Daca se laudă singură lumea o mai si crede? A tocat mulți bani pentru că a primit foarte mulți, daca nu primea nu era in stare de nimic. Să o vedem peste o lună ce idei mai are,Dacă avea onoare nu ținea cu dinții de scaunul pe care vremelnic la primit.Tot pe banii nostri a plătit si articolul? Intrebam si eu pentru că nu prea are limite, si e foarte bine orchestrată de directoarea economică care o sa-i întoarcă prima spatele, daca-i va merge si de data asta.

  • Daca cineva spune lucruri care nu au o baza inseamnă că e asa
    Verificati fratilor

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura