Comunitate

Sănătatea locuitorilor a devenit o prioritate în Brad

Magdalena Şerban

Conştientizând că starea de lucruri necorespunzătoare din sistemul sanitar românesc ar putea cuprinde şi Spitalul Municipal din Brad, administraţia locală şi conducerea instituţiei sanitare amintite iau din timp măsuri, fac calcule şi aleargă după posibile investiţii.

Primărie – Spital, o permanentă colaborare

Se poate spune că în ultimii trei ani au fost puse bazele unei strânse colaborări între Primăria Brad şi Spitalul Municipal, astfel că după mult timp, în bugetul primăriei au fost prinse sume importante de bani, a căror destinaţie este îmbunătăţirea activităţii şi condiţiilor medicale oferite pacienţilor de către spitalul din localitate.

„În urma unei evaluări a Spitalului Municipal Brad, s-a constatat că în ceea ce priveşte condiţiile de desfăşurare a actului medical, precum şi cele pentru bolnavi spitalizaţi, mai sunt multe de făcut. Suntem conştienţi de răspunderea ce ne revine în calitate de administrator al spitalului şi încercăm, împreună cu conducerea acestuia şi în limita bugetului, asigurarea tuturor celor necesare pentru secţiile din cadrul spitalului. Reabilitarea integrală a secţiei de Chirurgie şi extinderea reţelei de iluminat din incinta unităţii fac parte din strategia următoarei perioade. Marea provocare o considerăm a fi asigurarea căldurii pe parcursul iernii. Astfel, se vizează pe viitor, o centrală termică proprie, precum şi dotările necesare pentru un act medical de calitate. Până atunci, vom încerca însă să compensăm anumite neajunsuri în ceea ce priveşte condiţiile din spital, cu servicii sanitare acordate cu profesionalism de către medicii şi cadrele medicale medii. Un alt of al nostru îl reprezintă faptul că, din păcate, contractul cu CAS-ul nu ne permite decontarea tuturor serviciilor medicale către populaţie“, ne spune Florin Cazacu, edilul-şef al municipiului Brad.

O mai bună organizare internă, numeroase modernizări

Spitalul Municipal Brad are 159 de paturi, acestea fiind repartizate pe secţiile de Medicină Internă, Cardiologie, Chirurgie, ORL, Ortopedie şi Traumatologie, Obstetrică – Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, Boli Infecţioase, Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie, ATI. Aici, sunt trataţi anual, peste 6.500 de pacienţi din toată Ţara Zarandului, dar şi din alte zone ale judeţului, pe o rază de 50 km în jurul Bradului, iar uneori, chiar şi din judeţul limitrof, Arad.

Înfiinţarea compartimentului de Ortopedie şi Traumatologie, precum şi a celui de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie reprezintă un punct pozitiv în activitatea ultimilor ani, la fel ca şi separarea activităţii compartimentului Cardiologie de cel al secţiei de Medicină Internă, pacienţii putând beneficia acum de servicii medicale de specialitate.

De asemenea, înlocuirea tâmplăriei cu cea termopan, a gresiei şi faianţei, a mozaicului cu covorul medicinal conform normelor de acreditare a spitalelor, la secţiile de Medicină Internă, Obstetrică – Ginecologie, Pediatrie, Boli Infecţioase şi la Compartimentul primire urgenţe, asigură o notă de confort bolnavului spitalizat, dar şi cadrelor medicale. Secţia de Pediatrie nu a fost nici ea neglijată, fiind reabilitată integral.

„Trebuie să menţionez că, cu ajutorul primarului Florin Cazacu, am putut să beneficiem de sponsorizări interne şi externe, reuşind astfel să realizăm un spaţiu de joacă pentru copii, internaţi la secţia de Pediatrie, dar să şi dotăm din punct de vedere medical secţiile ORL şi Urgenţe. Din Franţa, Germania şi Olanda, am primit donaţii sub formă de mobilier medical, lenjerii şi haine de pat, uscător de haine, maşină de spălat, precum şi o autoutilitară pentru transportul bolnavilor. Tot cu ajutorul unor donaţii din partea unor generoşi oameni din Marea Britanie, în perioada următoare se va reabilita în mare măsură şi secţia de Chirurgie a unităţii medicale“, ne spune ing. ec. Florin Jurcă, managerul Spitalului Municipal Brad.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura