Actualitate

Salvatori montani din Hunedoara, la Congresul Internaţional de Salvare

O delegaţie formată din 10 salvatori montani din Hunedoara, Gorj, Argeş, Mureş şi Covasna reprezintă Salvamont România la Congresul Internaţional de Salvare pe pârtiile de schi, organizat de Federaţia Internaţională a Patrulelor de Schi (FIPS) şi Serviciul de salvare montană din Rusia, acţiune ce are loc până în data 27 ianuarie, în Staţiunea Rosa Khutor din Caucaz.
Delegaţia României a reuşit deja să facă o impresie frumoasă prin identitatea vizuală şi prin implicarea în activităţile practice. În cadrul congresului, delegaţia României a susţinut expunerea intitulată „Salvatorul montan, profesie, calificare, certificare“, prin care a prezentat modul de organizare a activităţii Salvamont şi sistemul de pregătire profesională, România fiind recunoscută în Comunitate Europeană ca ţară care a reglementat această profesie.
În afară de Rusia, ca ţară gazdă, doar două ţări au fost acceptate să organizeze o „seară naţională”, Statele Unite ale Americii şi România, ziua României fiind mâine seară, un bun prilej de promovare a tot ce înseamnă turism şi Salvamont în ţara noastră. România este membră cu drepturi depline în acest for internaţional ce reuneşte 33 de ţări membre şi membri asociaţi din întreaga lume.
Congresul reprezintă o oportunitate deosebită pentru salvamontiştii români de a intra în contact, prin delegaţia participantă, de a face schimb de informaţii şi de experienţă, cu asociaţii naţionale de salvare montană şi pe pârtii de schi, organizaţii profesionale sau institute de cercetare în domeniul salvării montane de pe toate continentele, ţara noastră fiind recunoscută şi apreciată pentru cadrul legislativ foarte bun şi complet asigurat activităţii de salvare montană, pentru soluţia găsită de desfăşurare a activităţii în structură mixtă, angajaţi şi voluntari, şi pentru sistemul de formare profesională.
Membri cu drepturi depline şi în Comitetul Internaţional de Salvare montană CISA IKAR, salvamontiştii români se bucură de o poziţie foarte bună în rândul ţărilor cu activitate de salvare montană, reuşind să menţină această activitate mereu „la înălţime”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura