Să falimentăm CEH, dar să ştim şi noi!

26 februarie 2017 | Adauga un comentariu

Sorina Popa

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan, a cerut juriştilor Complexului Energetic Hunedoara să dea un răspuns, după ce doi dintre membrii firmei ZRP (Zamfirescu, Racoţi&Parteners) care se ocupă de insolvenţa firmei, au fost puşi sub control judiciar în dosarul insolvenţei Clubului Dinamo.
„Punctul meu de vedere în acest caz este că e nevoie de formularea unei opinii juridice, pentru aplicarea legii. Să vedem dacă se mai pot ocupa cei doi (n.r. reprezentanţii firmei ZRP) de insolvenţa Complexului Energetic Hunedoara”, a declarat secretarul de stat Doru Vişan, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Precizăm că Elena Cosma şi Stan Tîrnoveanu, asociaţi coordonatori ai ZRP Insolvency SPRL, alături de Ionuţ Negoiţă, patronul echipei Dinamo Bucureşti şi încă o persoană sunt urmăriţi penal şi puşi sub control judiciar.  Potrivit unui comunicat al Parchetului Curţii de Apel Bucureşti, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii din dosarul insolvenţei Dinamo pentru săvârşirea infracţiunii de bancrută frauduloasă.
Liderul Sindicatului Noroc Bun, Adrian Jurca (foto), declara în urmă cu câteva luni că s-a cerut o anumită casă de insolvenţă, de către conducerea CEH, pentru a duce societatea spre faliment. „Vor o anumită casă de insolvenţă, este o mafie a acestei companii, se vrea să se dea mai multe tunuri, acum, până se va face transferul de putere. Au cerut, cei de la CEH, o anumită casă de insolvenţă, însă nu ştiu că Ministerul Finanţelor, cel mai mare creditor al Complexului, are un ordin intern prin care este obligatoriu să se facă o selectare a acestor case de insolvenţă, prin licitaţie“, susţinea Adrian Jurca.
În aceste condiţii, este interesant să vedem dacă se continuă cu această casă de insolvenţă şi pentru CEH. Şefii Complexului să dea explicaţii de ce au cerut o anumită firmă, în condiţiile în care nu aveau acest drept. Şi cine se face vinovat, să răspundă. Pentru că CEH este o firmă de stat, nu una privată în care patronul poate să facă cum îl duce pe el capul. Vorbim de bani mulţi şi, mai ales, de foarte mulţi salariaţi care riscă să-şi piardă locurile de muncă.

Publicat in: Politica si administratie


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Marius Sanfirişca: În ALDE Hunedoara nu se respectă statutul partidului

Delegaţia permanentă a organizaţiei judeţene Hunedoara a ALDE s-a lăsat cu discuţii aprinse, aşa cum au arătat unii lideri locali...

Dacian Ciodaru, validat pe postul de consilier judeţean

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, întrunit vineri, 24 februarie, în şedinţă ordinară, a validat mandatul de consilier judeţean al lui Dacian...

A eşuat şi a doua încercare de revocare a administratorului special de la SC Drumuri şi Poduri SA. Mutulescu, greu de mătrăşit!

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a cerut, pentru a doua oară, lichidatorului judiciar al SC Drumuri şi Poduri SA, societate aflată...

Închide