Politica si administratie

S-au gãsit soluţii pentru conflictul din cartierul Ceangãi

Nicolle Ebner

Soluţie inedită, identificată de prefectul Attila Dezsi, în cazul conflictului existent de mai mulţi ani între agenţii economici şi locuitorii cartierului Ceangăi, din Hunedoara. Agenţii economici trebuie să-şi facă pe banii lor propriul drum industrial, astfel încât, traficul greu să nu mai afecteze casele oamenilor. În plus, trebuie să contribuie şi la repararea străzilor stricate de camioanele de transport.

Trafic deviat şi contribuţii comunitare

Ieri, pentru prima dată, la iniţiativa prefectului Attila Dezsi, agenţii economici, reprezentanţi ai locuitorilor din cartierul Ceangăi-Hunedoara, ai administraţiei locale şi ai direcţiilor deconcentrate au fost puşi faţă în faţă. După o primă etapă de înjurături şi discuţii extrem de agitate între patroni şi locuitori, s-a ajuns, în final, şi la identificarea soluţiilor care să ducă la deblocarea conflictului. După ce au aflat că, potrivit noului PUG (plan urbanistic general), în Ceangăi se va interzice orice activitate economică, reprezentanţii celor cinci agenţi economici (Casito, Frarom, Redmet, ICSH şi Proserv) au fost de acord cu soluţiile propuse de prefect.

„Am propus să se devieze traficul greu pe un drum industrial, în lungime de 400 de metri, ce va fi realizat pe cheltuiala firmelor. De asemenea, societăţile vor contribui la reabilitatea străzilor degradate din cauza traficului de mare tonaj, lucrări ce vor fi executate de primărie”, a declarat prefectul Attila Dezsi. Pentru că una dintre problemele ridicate a fost lipsa canalizării, administratorul uneia dintre firme s-a angajat să realizeze pe propria cheltuială şi această lucrare pe strada Petöfi Sandor. Principalele probleme ridicate de ani de zile de locuitorii din Ceangăi-Hunedoara, reflectate şi în paginile MESAGERULUI HUNEDOREAN, erau legate de circulaţia intensă a autovehiculelor de mare tonaj pe străzile din cartier, care generează praf şi vibraţii, ce au dus la deteriorarea celor aproape 190 de case din cartier şi la distrugerea drumurilor.

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara, împreună cu firmele din zonă au termen de trei săptămâni să studieze soluţiile prezentate, să verifice regimul juridic şi starea terenurilor pe care să fie construită noua cale de acces.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura