Riscul unei tragedii pe DN 66

2 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Dana Istudor

Coridorul European 79, care asigură legătura dintre Ardeal şi Oltenia, se surpă pe zi ce trece, însă, în ciuda pericolului, nici anul acesta nu va fi reabilitat.

Şoseaua a rămas suspendată
O porţiune de circa 100 de metri din Drumul Naţional 66, care face parte din DE 79, situat pe Defileul Jiului, chiar la graniţa dintre judeţele Hunedoara şi Gorj a rămas suspendată, de mai bine de un an de zile, după ce apele învolburate ale Râului Jiu au erodat malul şi zidul de protecţie. Astfel, sub stratul de asfalt al şoselei, practic nu mai există terasamentul care să susţină artera, iar din cauza faptului că nu s-a intervenit la stoparea eroziunii, malul se surpă zilnic, punând în real pericol circulaţia rutieră. În orice clipă se poate produce o tragedie, spun reprezentanţii Poliţiei Rutiere din Valea Jiului.

Drumarii nu fac nimic
„Situaţia persistă de o perioadă mai lungă de timp, am făcut şi urmează să facem şi în continuare demersuri, să insistăm la administratorul drumului, respectiv Drumurile Naţionale, întrucât, la kilometrul 122, pe Defileul Jiului există o mare problemă. În urma demersurilor de până acum, administratorul drumului a luat măsura să semnalizeze acea porţiune de drum, în schimb, se pare că nici în acest an nu vor demara lucrările pentru consolidarea benzii de circulaţie”, a declarat comisarul Petre Mârza, şeful Poliţiei Rutiere Valea Jiului.
DN 66 este unul dintre cele mai importante segmente ale Drumului European E79 Debrecen-Oradea-Deva-Craiova-Calafat-Salonic, fiind intens circulat.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Romeo, zimbrul nãscut de Ziua Copilului

Rezervaţia de zimbri din Pădurea Slivuţ, de lângă Haţeg, s-a îmbogăţit cu un nou membru, după ce una dintre femele...

I-au bagat în subteran

Partida dintre Aurul Certej şi Minerul Teliuc, din ultima etapă a Ligii a IV-a Hunedoara, a fost întreruptă în minutul...

Nicolae Forminte lupta cu cancerul

Antrenorul coordonator al lotului naţional de gimnastică a fost diagnosticat cu cancer de piele. Forminte (foto) a declarat că se...

Închide