FlashPolitica si administratie

Ridzi, datã pe mâna anchetatorilor

05 ridzi

Nicolle Ebner

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat ieri, cu 18 voturi “pentru” şi o abţinere, solicitarea procurorului general Laura Codruţa Kovesi, privind începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi (foto) (PDL).

Vot favorabil pentru începerea urmăririi penale
Solicitarea de începere a urmării penale împotriva fostului ministru al Tineretului a fost votată de reprezentanţii PDL, PSD şi PNL, deputatul PSD Eugen Nicolicea abţinându-se de la vot. Ieri, comisia juridică a votat doar solicitarea Parchetului General-fără a analiza fondul cererii, raportul comisiei de anchetă nefiind luat în discuţie. Conform procedurii, începerea urmăririi penale împotriva fostului ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi nu poate începe, până când raportul favorabil al comisiei nu va fi aprobat şi de plenul Camerei Deputaţilor. DNA a intrat serios pe firul scandalului „2 mai”, iar la finalul cercetărilor a sesizat procurorul general, în vederea începerii urmăririi penale faţă de fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Patru capete de acuzare
Săptămâna trecută, Laura Codruţa Kovesi a cerut Camerei Deputaţilor aprobarea procedurilor pentru declanşarea urmăririi penale faţă de fostul ministru al MTS, acuzată de patru infracţiuni: abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, instigare la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate şi instigare la infracţiunea de ştergere de date informatice fără drept. Potrivit unor surse judiciare, când a izbucnit scandalul, fostul ministru al Tineretului ar fi încercat să redacteze alte documente, care să aibă date diferite faţă de cele reale. Mai concret, Ridzi, împreună cu avocaţii firmelor câştigătoare – Artisan şi Mark -, intenţionau să transforme ceea ce a fost o încredinţare directă, într-o aparentă selecţie de oferte. Procurorii susţin că, în momentul în care a izbucnit scandalul, fostul ministru a solicitat ştergerea datelor informatice, pentru a nu fi descoperite. Chiar dacă sunt şterse, datele din e-mail-uri rămân în hardurile calculatoarelor şi pot fi decriptate. Pentru a ajunge însă la ele, procurorii DNA au nevoie de avizul de începere a urmăririi penale, aviz aşteptat de la Camera Deputaţilor.
Monica Iacob Ridzi a demisionat pe 24 iulie, după ce a fost acuzată de nereguli în cheltuirea sumei de 630.000 de euro din bugetul ministerului, pentru organizarea „Zilei Tineretului”.

One thought on “Ridzi, datã pe mâna anchetatorilor

  • Doamna cu pricina si-a facut-o singura dupa principiul ca lucrul manual cel mai bine realizat este cel facut de tine insuti/insati. Din acest punct de vedere merita felicitari. A lucrat la superlativ. Este chiar hilar ca mai are tupeu sa mearga la Cotroceni sub diverse pretexte. Dupa cum se poarta nu a invatat nimic din cele petrecute. Cineva spunea ca ii este mila de ea. Eu am spus ca nu mi-e mila pentru ca trebuie sa compatimesti un om care pateste ceva in care nu este implicat si totul s-a intamplat dincolo de vointa sa. Nu e cazul doamnei Ridzi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura