Rămas cu autoturismul în pană pe drumul spre cetăţile dacice. Ambasadorul SUA, scos din necaz de jandarmii hunedoreni

17 mai 2017 | Adauga un comentariu

Vizita ambasadorului SUA, efectuată cu două săptămâni în urmă, la noi în judeţ, se pare că a fost cu peripeţii. Autoturismul cu care se deplasa oficialul american către cetatea dacică Sarmizegetusa Regia a făcut o pană la un cauciuc, iar jandarmii hunedoreni i-au sărit în ajutor. Drept urmare ambasadorul Hans Klemm (foto) le-a mulţumit personal jandarmilor, într-o scrisoare trimisă la IJJ Hunedoara.

„Americanii au o vorbă: «Your problems are my problems!» (trad. Problemele tale sunt problemele mele). Câţi dintre noi nu au auzit această replică celebră în filmele lor? Jandarmii hunedoreni au aplicat celebrul dicton, atunci când şi-au oferit ajutorul pentru a repara pana suferită de maşina Excelenţei Sale Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, pe timpul vizitei desfăşurate la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia. Colegii noştri s-au bucurat de aprecierea ambasadorului SUA, care a ţinut să le mulţumească personal”, au arătat reprezentanţii IJJ Hunedoara.
Purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, maiorul Nicolae Răducu, ne-a spus că incidentul cu roata de la maşina oficialului s-a petrecut într-o zonă fără semnal GSM, pe drumul către Sarmizegetusa Regia. Din întâmplare, un echipaj de jandarmi se afla în apropiere şi a oprit din proprie iniţiativă, fără să ştie cine se afla în autoturismul cu probleme. Jandarmilor nu le-a fost uşor să înlocuiască roata, deoarece prezoanele erau înşurubate bine, dar, într-un final, au reuşit.
Vă reamintim că ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, s-a aflat într-o vizită privată la noi în judeţ, în data de 5 mai. Scopul deplasării a fost să viziteze două monumente istorice, Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara şi cetatea dacică Sarmizegetusa Regia. (N. Bumbac)

Loading...

Publicat in: Actualitate


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Fondatorul ALDE Hunedoara, Marius Sanfirişca, a demisionat din partid

Fondatorul ALDE Hunedoara, Marius Sanfirişca (foto), a demisionat din partid, nemulţumit de ceea ce se petrece în interiorul organizaţiei politice.

Protocol pentru construcţia de locuinţe destinate dascălilor

Ieri, primarul municipiului Deva, Ovidiu Moş (foto stânga), a semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara privind...

Start la Fruhlingsfest la Deva!

Azi se dă startul distracţiei la poalele Cetăţii din municipiul Deva. Festivalul Fruhlingsfest îşi deschide porţile pe platoul din faţa...

Închide