Raliul Frumuseţii devine ecologist

6 mai 2010 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Sport

Ciprian Marinuţ

Ediţia 2010 a singurei competiţii automobilistice din România, rezervată în exclusivitate sexului frumos, şi-a schimbat traseul tradiţional al ultimilor ani, pentru a promova folosirea automobilului electric.

În loc de Geoagiu, Transilvania Arsenal Park (Orăştie)
Ajuns la ediţia a 14-a, concursul automobilistic „Raliul Frumuseţii” îşi schimbă traseul, dar năravul ba. Oficialii ACR Hunedoara, organizatorii strategici ai competiţiei, au renunţat la traseul ultimelor ediţii, care avea ca punct final staţiunea Geoagiu Băi şi au decis ca, în 2010, cursa să se deruleze pe un traseu cu sosirea la „Transilvania Arsenal Park”, din Orăştie. Modificarea traseului nu înseamnă însă renunţarea la probele tradiţionale, unice şi atractive ale întrecerii, precum cea de „Miss Raliul Frumuseţii” sau proba surpriză pentru copilot. „Am ales un nou traseu, pentru că am dorit să includem Raliul Frumuseţii în principala campanie a anului 2010 a ACR România, care are ca scop promovarea automobilului electric. Cei de la Transilvania Arsenal Park au fost singurii din judeţ care ne-au putut pune la dispoziţie un tip de automobil electric, asemănător celui de golf, astfel că vom organiza o probă de îndemânare, de conducere a unui automobil electric”, a spus Ioan Ştaier, directorul ACR Hunedoara. Cursa se va derula pe un traseu de 57,2 kilometri pe ruta Deva – Hunedoara – Călan – Băcia – Orăştie – Transilvania Arsenal Park.

Echipaje din Bulgaria şi China
Competiţia va avea loc în perioada 28-30 mai şi va alinia la start circa 30 de echipaje, aproximativ la fel ca la precedentele ediţii. „Şi-au anunţat prezenţa două echipaje din Bulgaria şi unul din China, de fapt din chinezi care lucrează la firma DHS Eurosport Deva”, a precizat Ioan Ştaier, directorul ACR Hunedoara.  Startul festiv va fi la Deva, în faţa Casei de Cultură „Drăgan Muntean”, sâmbătă, 29 mai, la ora 10.31, şi va fi urmat de Cupa Primarului Devei. Proba specială numărul doi va fi în centrul municipiului Hunedoara şi va fi premiată cu Cupa Primarului Hunedoarei. La sosirea echipajelor la Orăştie, în „Transilvania Arsenal Park”, va avea loc proba de îndemânare specială, care va consta în conducerea unui automobil electric şi va fi premiată cu Cupa Primarului Orăştiei.
Vor urma proba surpriză pentru copilot şi concursul „Miss Raliul Frumuseţii”, totul la lumina unui foc de tabără  şi în acordurile formaţiei Desperados din Cluj Napoca.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. coca spune:

    abia astept competitia sper sa fie la fel de frumos ca si in anii trecuti sau poate si mi frumos,oricum e ceva nou si sper sa fie si mai atractiv schimbindu se ceva BAFTA la toate soferitele care vor oparticipa ,incluzindu ma si pe mine

  2. Ella spune:

    Asteptam concurente din toata tara sa se inscrie la competitia ce va avea loc la Deva la sfarsitul lunii mai,eu am mai participat si va rog sa ma credeti „dragi soferite” ca este spectaculos si deosebit de frumos acest concurs organizat in orasul nostru.
    Va asteptam la Deva si va doresc mult succes!!!

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Martor mincinos în dosarul „Tsunami 2”

Ieri, la Tribunalul Hunedoara, s-a desfăşurat un nou termen al dosarului în care 14 hunedoreni sunt cercetaţi pentru trafic de...

Cetate Deva a învins la Buzău

Ieri, la Buzău, handbalistele de la Cetate Deva au întâlnit într-un meci din penultima etapă al Ligii I, echipa locală...

Cu TIR-ul pe roşu

Ieri după-masă, un şofer de TIR din judeţul Ialomiţa, în timp ce se afla în Deva, pe Calea Zarandului, la...

Închide