Proxenetul din Lupeni vrea să scape din puşcărie

15 februarie 2017 | Adauga un comentariu

Maximilian Gânju

Un infractor din Lupeni, Marius Pardelean Lăcătuş (foto), de 43 de ani, încearcă cu disperare să scape de gratiile celulei Penitenciarului Bârcea Mare, acolo unde-şi execută pedeapsa de şapte ani pentru trafic de minori şi proxenetism.
Individul a făcut mai multe contestaţii la instanţele de judecată, ultima fiind înregistrată la Judecătoria Deva, instanţă care şi-a declinat competenţa către Tribunalul Hunedoara. Solicitarea n-a mai ajuns să fie analizată de judecători, dat fiind faptul că proxenetul şi-a retras-o zilele trecute.
Pardelean a fost acuzat şi condamnat pentru că, alături de soţia lui, se ocupa cu trafic de persoane, multe dintre victime fiind minori. Aceştia făceau parte dintr-o grupare extrem de periculoasă care acţiona în sudul ţării şi au „vândut” proxeneţilor din Europa peste 50 de tinere, printre care şi minore, care mai apoi ajungeau să practice prostituţia. Majoritatea victimelor erau din localităţile Văii Jiului. Cei doi racolau fetele din Lupeni şi le promiteau locuri de muncă în străinătate. Copilele erau vândute unor grupări de trafic de persoane care acţionau în Germania, Italia şi Spania. Soţia lui Pardelean a primit patru ani de închisoare şi a fost eliberată din penitenciar, după ce şi-a executat perioada minimă prevăzută de lege pentru liberarea condiţionată.

Loading...

Publicat in: Actualitate


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Rămâne după gratii

Gheorghe Sava, bărbatul de 54 de ani, din Orăştie, judecat pentru că a omorât în bătaie un pensionar de 84...

Au prădat bolnavii internaţi în spital

Doi bărbaţi din Deva sunt cercetaţi de poliţişti, fiind bănuiţi că în incinta spitalului municipal din Caransebeş au comis nouă...

Căsătorii de probă la Castel

Hunedorenii pentru care căsătoria mai este încă un mister, din care ar vrea să guste un pic, sunt invitaţi de...

Închide