Protestul poliţiştilor

12 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Editorial

Sute de poliţişti au protestat, ieri, pichetând sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor din Capitală şi sediile prefecturilor din mai multe judeţe, printre care şi Hunedoara.
Deci, am ajuns să o vedem şi pe asta: poliţiştii, în uniforme, protestând în stradă pentru drepturile lor. Vă daţi seama unde s-a ajuns în ţara asta, dacă şi poliţiştii au ieşit în stradă? Ei, care erau chemaţi să asigure paza şi ordinea la mitingurile organizate de sindicate şi la protestele spontane ale populaţiei, au ajuns să vină cu jalba-n proţap în faţa autorităţilor. De râsu’-plânsu’ era faptul că poliţiştii protestatari, care agitau pancartele în aer şi îşi strigau revendicările, erau „marcaţi” de vreo patru colegi de-ai lor şi de vreo 10 jandarmi. Tot pentru asigurarea pazei şi ordinii.
Apropo, de protestul de ieri al poliţiştilor. Am apucat să prind, în fugă, pe un canal tv de ştiri, declaraţia, plină de ironie, a unui poliţist, care se adresa public infractorilor, ca în această perioadă grea pentru ţară, când Poliţia Română se află în colaps – parcă chiar aşa a zis omul! – ei, infractorii, să o lase mai moale cu fărădelegile şi atunci când le fac să vină, pe jos, să se predea singuri poliţiştilor pedeştri… Cam aşa suna „invitaţia” lansată de poliţistul protestatar, în direct pe canalele tv.
Râdem şi glumim, că aşa suntem noi, românii, facem haz şi de necaz, dar să ştiţi că, vorba lui Pandele, dacă nu vom muri, vom duce-o rău. Iar în ce-i priveşte pe poliţişti, oamenii au perfectă dreptate.  Cred că poliţiştii români au ajuns să fie printre cei mai prost plătiţi din Europa. Nu mai vorbim de logistică, de dotările tehnice, de condiţiile în care-şi desfăşoară activitatea.
Iată ce a declarat unul din liderii sindicatului poliţiştilor: „Nu vrem măriri de salarii, doar să ni se respecte drepturile prevăzute de lege. Am ajuns să cerşim coli de scris de la primăriile localităţilor unde activăm. Noi nu mai avem bani de cartuşe pentru armament. Va trebui să venim cu bani de acasă să plătim procesele-verbale pe care dăm amenzi, că benzină în maşini băgăm de mult. Am ajuns să cărăm cadavrele cu folia, ceea ce ar trebui să facă legiştii. Mutăm maşinile din loc cu mâna”…
Cam aşa stau lucrurile în Poliţia Română. Şi când mi-amintesc cum sunt dotaţi, echipaţi şi înarmaţi poliţiştii din Anglia, Italia, Franţa, Germania, Danemarca, Suedia, ca să dau doar câteva exemple de ţări în care am văzut cu propriii ochi cum arată şi cum acţionează poliţiştii, cum să nu le dau dreptate alor noştri? Încă e de mirare că n-au făcut garagaţă mai demult. Iar dacă au ieşit acum în stradă, cu jalba-n proţap, înseamnă că le-a ajuns şi lor cuţitul la os.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Se vorbeşte tot mai insistent prin urbea de la poalele Cetăţii, că un mare director de fostă mare firmă judeţeană...

Bulina neagra

Gheorghe Pogea, ministrul Finanţelor Publice Pentru că, prin măsurile de constrângere fiscală pe care le-a promovat, a băgat în faliment...

Bulina alba

Lucian Octavian Dragomir, directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Pentru că, în scurt timp după ce a ajuns...

Închide