Proiectul alimentării cu gaz a Bradului, din nou, pe tapet

22 februarie 2017 | 2 Comentarii

Adriana Năstase

Pentru că municipiul Brad nu are alimentare cu gaz metan, proiectul de realizare a unei reţele de transport gaze naturale pe tronsonul Mintia-Brad nu a fost abandonat.
Ieri, la Consiliul Judeţean a avut loc o întâlnire, coordonată de vicepreşedintele Daniel Andronache (foto), cu primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, reprezentanţi ai Transgaz Mediaş, ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Hunedoara şi ai Direcţiei Silvice Hunedoara. La întâlnire a participat şi arhitectul şef al CJ Hunedoara, Amelia Andrei.
„Realizarea reţelei de transport gaze naturale pe tronsonul Mintia – Brad este un proiect de mare amploare, realizat de Transgaz, care are ca finalitate creşterea calităţii vieţii locuitorilor din municipiul Brad. În prezent, brădenii au apă caldă şi căldură furnizate în sistem centralizat, la preţuri ridicate, de către centrala pe păcură, sau au renunţat definitiv la acest serviciu, din cauza costurilor mari. Odată introdus gazul metan, apare astfel o sursă alternativă de încălzire a locuinţelor şi va scădea consumul de lemn de foc. În plus, realizarea reţelei de gaze naturale va contribui la o mai bună dezvoltare economică a zonei Brad şi a comunelor aflate pe traseul magistralei”, ne-a declarat Daniel Andronache, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.
Scopul întâlnirii a fost acela de a clarifica unele aspecte legate de situaţia terenurilor ce urmează a fi scoase din circuitul agricol şi silvic pentru realizarea proiectului, inclusiv a documentaţiei aferente în vederea începerii de către Transgaz a procedurii de achiziţie a suprafeţelor necesare pentru amplasarea conductei de transport gaze naturale.

Loading...

Publicat in: Actualitate, Flash


Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. FLORIN spune:

    cind o face plopul pere si………….
    si M olot in fiecare campanie facea aeroport la Saulesti

  2. iuga nic spune:

    Nu-i adevarat ca Bradul are apa calda, inafara cxelei din calorifere. Si nu de ieri de azi ci de zeci de ani. Ce naiba, voi, cei care scrieti n-ati reusit inca sa aflati de scrieti tampenii aici ?

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 23.02.2017

Cristian Alexandru M., adolescent de 16 ani, din Vulcan Pentru că, aflat în vacanţă la bunici, într-un sat din judeţul...

Bulina albă, 23.02.2017

Petru Lobonţ, directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Pentru că, de la apariţia legislaţiei privind efectuarea gratuită a...

Gura lumii, 23.02.2017

Vorbesc cârcotaşii că la un spital din judeţ s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. Zvonerii susţin pe la colţuri...

Închide