ActualitateFlash

Procesul moştenitorilor casei lui Iohannis, la Tribunalul Hunedoara

Natalia Bumbac

Procesul de succesiune deschis de Rodica Baştea, soţia lui Ioan Baştea, de la care familia preşedintelui Klaus Iohannis a cumpărat o parte din locuinţa de pe strada Bălcescu din Sibiu va avea primul termen de judecată în 26 iunie la Tribunalul Hunedoara. Este vorba despre o acţiune intentată împotriva statului român, prin care reclamanta urmăreşte recunoaşterea calităţii de succesor asupra unei cote din două imobile, în situaţia în care, pentru unul dintre cele două imobile, statul român are certificat de moştenitor.

Mai multe procese pierdute
Practic, Rodica Baştea solicită să se constate că familia sa are drept de succesiune asupra unor părţi din casele deţinute de soţii Maria şi Eliseu Ghenea în Sibiu, pe străzile Bălcescu şi Magheru. Iniţial, acţiunea în instanţă deschisă de Rodica Baştea a fost înregistrată la Tribunalul Sibiu. La sfârşitul lunii aprilie 2017, reclamanta a cerut şi i s-a aprobat strămutarea dosarului la o altă instanţă de acelaşi grad, astfel încât, dosarul a ajuns la Tribunalul Hunedoara. Casa de pe Bălcescu nr. 29 din centrul Sibiului (foto), unde Klaus şi Carmen Iohannis au cumpărat o parte, la parter, a aparţinut soţilor Maria şi Eliseu Ghenea. După decesul acestora în anii ‘70, a intrat în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii. Astfel, casa din Sibiu a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997, imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă susţinând că este nepot al soţilor Ghenea.
Foştii chiriaşi au contestat în instanţă calitatea de urmaş de drept al lui Nicolae Baştea. Curtea de Apel Alba Iulia a respins în 26 aprilie 2017 ca nefondat recursul declarat de Rodica Baştea în procesul deschis de locatarii a două apartamente din imobilul aflat în proprietatea familiilor Iohannis şi Baştea. Prin această decizie, care este irevocabilă, practic, locatarii celor două apartamente şi-au redobândit şi consolidat dreptul de proprietate asupra imobilelor. După mai multe cicluri procesuale, în mai 2014, Tribunalul Braşov, printre alte măsuri dispuse în acest dosar, a anulat contractul de vânzare-cumpărare a imobilului din Sibiu „încheiat între pârâţii Baştea Ioan decedat, moştenitor fiind Baştea Rodica, în calitate de vânzător şi Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner, în calitate de cumpărători”, potrivit informaţiilor postate pe portalul instanţei. Proces pierdut definitiv la Curtea de Apel Braşov, unde a fost respins recursul declarat de soţii Iohannis, fiind menţinută decizia Tribunalului, prin care a fost anulat contractul de vânzare-cumpărare. Contestaţia în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei prin care cei doi soţi au pierdut imobilul aflat în centrul Sibiului s-a judecat la Curtea de Apel Piteşti, unde s-a solicitat de către aceştia şi strămutarea procesului. În februarie 2017, Curtea de Apel Piteşti a respins contestaţia în anulare formulată de familia preşedintelui Iohannis.

2 comentarii la „Procesul moştenitorilor casei lui Iohannis, la Tribunalul Hunedoara

  • Se vede ca Presedintele este „bine informat”! Stie ca la Hunedoara o sa-l ajute Molot sa castige, daca nu se rezolva la Alba, ca doar pe dosarele lui Molot stau unii cu curu de ani de zile.
    Lasa ca muncim noi ca prostii si ajungem la batranete saraci lipiti, bolnavi, fara nicio perspectiva, in timp ce astia jefuiesc o tara cu sprijinul Justitiei din Romania!

  • La Hunedoara ( DEVA )justiția este oarba ,deci … Multă bafta moștenitorilor .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura