Actualitate

Primarul Florin Cazacu a parcurs 600 de km din Pelerinajul Camino de Santiago

Sorina Popa

Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu (foto) şi soţia lui, Cristina, continuă aventura pe Drumul lui Iacob, spre… capătul Pământului. De aproape patru săptămâni cei doi merg zi de zi, pe jos, în pelerinajul Camino de Santiago
Iniţial, au fost trei, dar prietenul lor, Vasile Alba, a renunţat după ce a parcurs 150 de kilometri din acest greu traseu.
Oboseala îşi spune cuvântul
„Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am ajuns şi la «Centro Del Camino De Santiago», adică la mijlocul pelerinajului. Atunci când urci pe un munte, de regulă, la jumătatea traseului eşti deja pe vârf, la un pelerinaj lung de aproape 800 de kilometri la jumătatea traseului eşti doar la jumătate şi mai ai încă pe atât de parcurs! Azi, în ziua de mijloc a pelerinajului, am fost însoţiţi dis de dimineaţa deopotrivă de Luna Plină, la apus, iar Soarele, răsărind, lumina din spate Calea spre Santiago!”, a scris primarul Florin Cazacu pe pagina sa de Facebook în urmă cu o săptămână.
„Este din ce în ce mai greu. Am parcurs 600 de kilometri şi mai avem 170. Zilnic, mergem 30, 40 de kilometri. Oboseala îşi spune însă cuvântul. Mâine, (n.r.-azi) trecem ultimii munţi de pe traseu. Organismul e slăbit. Nu e uşor, iar nopţile dormim şi în camere cu alte 100 de persoane. Este un traseu cu toate formele de relief”, a declarat primarul municipiului Brad pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Santiago de Compostela este unul dintre cele mai vechi drumuri de pelerinaj din lume. Practicat de sute de ani, acest drum e bătătorit de pantofii a zeci de mii de pelerini anual. Drumul duce spre oraşul din nord-vestul Spaniei, denumit Santiago de Compostela, în inima căruia tronează catedrala catolică a Sfântului Iacob, aceasta din urmă fiind oarecum şi punctul de final al pelerinajului. Camino de Santiago este o rută care se parcurge în medie într-o lună şi jumătate, pleacă din Franţa şi traversează Pirineii în Spania, pentru a ajunge la marginea Europei, pe stânca unde odinioară se credea că se termină Pământul. Punctul culminant al călătoriei iniţiatice este mormântul întâiului apostol martir al creştinătăţii, Sfântul Iacob, de la Santiago de Compostela.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura