Actualitate

Primăria Deva a demarat operaţiunea de numerotare a clădirilor

În ultima perioadă, locuitorii Devei au avut de suferit din cauza  numerotării necorespunzătoare a imobilelor. Tot mai multe persoane s-au confruntat cu situaţii neplăcute şi cu dificultăţi în găsirea unui imobil, tocmai pentru că numerotarea nu a mai fost actualizată de mai mult timp şi nu mai corespunde cu realitatea. În acest scop, serviciul specializat din cadrul Primăriei municipiului Deva a demarat o operaţiune de verificare şi numerotare corectă a tuturor imobilelor de pe raza municipiului Deva. Începând cu 1 august, va avea loc o serie de comunicate în presă şi dezbateri publice privind modul de desfăşurare a acţiunii de numerotare a imobilelor din Deva, precum şi cele din localităţile aparţinătoare.
În prezent, s-a încheiat etapa de verificare în teren a situaţiei şi a felului în care sunt numerotate clădirile din Deva şi Sântuhalm, dar şi din localităţile aparţinătoare Archia, Bârcea Mică şi Cristur. Nomenclatorul stradal a verificat toate străzile fără denumire aflate în domeniul public, numerotarea imobilelor din cadrul pieţelor, numerotarea terenurilor virane şi a clădirilor nenumerotate.
Decizia primăriei de a demara această operaţiune a venit în urma necesităţii eliminării haosului existent în numerotarea imobilelor, în special la blocurile de locuinţe unde adresa a rămas cea din perioada de construcţie. Factorii de care s-a ţinut cont au fost crearea eficienţei în cazul intervenţiilor de urgenţă prin certitudinea adresei exacte, implementarea la nivel naţional a Registrului Electronic Naţional al Nomenclaturii Stradale, dar şi eliminarea costurilor inutile pentru acordarea adresei exacte, suportate atât de cetăţean, cât şi de instituţiile publice (în ultimii trei ani, s-a eliberat un număr de 1.063 adrese exacte). De asemenea, nevoia de aliniere la practicile europene în atribuirea adreselor, dar şi numeroasele sesizări din partea cetăţenilor privind neregulile constatate în privinţa adreselor au fost motive pentru care s-a demarat acţiunea de actualizare a numerotării imobilelor şi terenurilor din municipiul Deva.
După înaintarea spre aprobare de către Consiliul Local Deva a proiectului de hotărâre privind Numerotarea imobilelor, urmează amplasarea fizică pe toate construcţiile a plăcuţelor care indică numărul imobilului. Aşadar, pe viitor, toate străzile şi clădirile de pe raza localităţii vor fi mult mai uşor de reperat. (A. Bradisz)

One thought on “Primăria Deva a demarat operaţiunea de numerotare a clădirilor

  • va Ocupați cu jocuri de lumni de pe cetate , când aceastea stau blocate pe aceleași 2 lumini de câteva saptamani.In centrul Devei aproape de liceul Decebal e bezna,fiind Arși 5-6 stalpi de iluminat.Nimeni nu vede!Panourile publicitare obturează încă intersectiile Devei.Nimeni nu vede!pe primari ii doare undeva…..de Deva.Gara Deva si imprejurul ei e ca o Bamboo, ca o cocina! Nimeni nu intervine.Casa de cultura Deva e deplorabila.Fantana din fata ei e murdara in interior,o dunga mare verde arată ca nu a fost niciodată ***ățata,si întreținută , dar nimeni nu vede!Blocurile din Deva sunt neavelompate! Trotuarele si spațiile dintre blocuri arată dezmembrate,copiii neputând nici măcar folosi acolo role sau placa, sau bicicletele căci își strica jucăriile si se pot accidenta! Nimeni nu a văzut,si daca vede da din umeri! Pădurea Bejan la intrare e inamolita, o groapa mare , cu apa, si noroi, fiind acolo, fiind foarte multe gunoaie la intrare ,unde era acea bariera ,care nu mai exista! Primăria e in concediu! Unde sunt arborii tineri care trebuiau plantați in toatata Deva, unde sunt brazii, si molizi, care parca sunt din ce in ce mai putini?sunte multe de făcut in acest oraș care ar putea arată ca o bijuterie ,dar Primarii nu doresc asta!traseul clasic de urcare in Cetatea Devei pe jos, in spirala prin tunel din dreapta de dupa cele 160 de scări arată ca un gunoi.Am văzut si un Homeless pe acolo la intrare in tunel, pe tot trasul ,de la primele scări pana la prima poarta existând gunoaie,,sticle,etc.aleeia neîngrijită pana la prima poarta. Mai jos sunt si alte aspecte unele pozitive altele negative .Nu se poate sa mai trăim in țigănie! Ne-am saturat!
    Proiectul cu stadionul nou lângă Deva, de 10.000 de locuri e f.bun.As merge pe 20. 000 de locuri..pentru o cupa europeana,10000 locuri fiind putine,neaprobabie la acest nivel.
    Semnalez o problema: de ce in parcul de la poalele cetatii deva la locul de joaca a copiilor, inca se Mai pastreaza acel covor verde imens de plastic si acele cauciucuri atat timp cat aceste plasticuri artificiale amplasate pe pamantul din jurul arborilor vechi au distrus si uscat acesti minunati arbori inalti,unii nemaiavand frunze deloc,iar altii Mai au doar cateva Frunze Verzi.In restive parcului arborii sunt inverziti.Va iesi mare scandal daca nu se da la o parte acel covor verde si acele cauciucuri de guma maron de la locul de joaca.Vina e a lui petre marginean si stafful lui ca au distrus acesti arbori.Cred ca putea merge pana acolo incat sa ii dam in judecata dragi deveni pentru aceasta gafa ,eroare de management si care face pe deveni si turistii din Deva sa sufere.Asteptam reactii rapide a noii conduceri a Primariei Deva de inlaturare a covorului si plasticului din parc .pamantul are nevoie de Frunze pentru hranirea lui, pentru ciclicitate și reciclare, nu doar de apa! Altfel ii pierdem pe acesti arbori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura