Actualitate

Plajă de nămol terapeutic la Ştrandul din Geoagiu-Băi

07 Geoagiu Bai 8Magdalena Şerban

Renumitele tratamente cu nămol terapeutic se reiau în Staţiunea Geoagiu-Băi, după mai bine de 50 de ani. De ieri, ştrandul din localitate pune la dispoziţia celor care îi calcă pragul, băi cu nămol, deosebit de eficiente, mai ales în tratarea unor afecţiuni reumatismale.

Demonstraţii făcute de specialişti
Pe lângă bazinele cu apă termală din Geoagiu-Băi, începând cu sezonul actual, turiştii au la dispoziţie o plajă de nămol special amenajată pentru a veni în întâmpinarea celor care vor să îmbine relaxarea cu tratarea diverselor afecţiuni. Aceasta este prevăzută cu duşuri, băi pentru proceduri, şezlonguri şi umbrele de stuf, bune pentru orice categorie de vârstă. De partea medicală se vor ocupa specialişti de la Baia Sărată, care ieri au făcut şi prima demonstraţie în ce priveşte tratamentele cu nămol ce se vor realiza de acum încolo în cadrul Complexului Băile Daco-Romane. Totul se recomandă în funcţie de afecţiuni, chiar dacă nămolul de Geoagiu nu are nici un fel de contraindicaţii. Preţurile practicate sunt sub piaţa de profil şi diferă în funcţie de procedură. Spre exemplu, o împachetare simplă costă 15 lei, iar una la cadă ajunge la 30 de lei.

Techirghiol de Ardeal
„De-a lungul timpului, nămolul (turba) şi-a dovedit eficienţa terapeutică. Era păcat ca vizitatorii noştri să nu se poată bucura şi de astfel de tratamente la care pot apela atât în sezonul estival, cât şi în restul anului. A fost nevoie de autorizarea activităţii şi respectarea părţii birocratice, dar de acum încolo avem undă verde”, a precizat Ioan Vălean, edilul-şef al oraşului Geoagiu. După cum se ştie, nămolul din staţiune constituie cel de-al doilea factor natural de cură prezent la Geoagiu, căruia i s-a acordat insuficientă atenţie până în 1983. Din 1988, este exploatat în zona omologată, fiind indicat în tratarea reumatismului degenerativ – artroze ale coloanei şi articulaţiilor periferice (în afara perioadelor de reactivare clinico-biologică), reumatismul abarticular, periartrite (în afara perioadelor active), sechele musculo-articulare, nervoase periferice după traumatisme, afecţiuni dermatologice (eczeme cronice, psoriazis). Cât priveşte preţurile de intrare în ştrand, în ciuda investiţiei, ele vor rămâne neschimbate, adică 15 lei pentru copii şi pensionari şi 20 de lei pentru adulţi. Tot aici, în fiecare weekend rulează concursuri, pool party cu surprize, iar linia de autoservire a fost deja pusă în funcţiune. Copiii pot fi lăsaţi în spaţiile de joacă special amenajate, iar când vremea ameninţă cu câţiva stropi de ploaie, bazinul acoperit poate fi luat cu asalt de cei care preferă o baie în apă termală.

Mâine seară, Matteo, în concert live
Pe de altă parte, mâine seară, începând cu ora 22, Clubul Tarabostes din cadrul ştrandului a pregătit o petrecere de excepţie, cu band live şi un spectacol complet cu dansatori, sunet şi lumini. Preţul unui bilet este de 15 lei, iar rezervări se pot face la numerele de telefon 0722/488.123 sau 0727/042.111. Invitatul special este Matteo, artist pe care Loredana Groza l-a ales pentru colaborarea „Depărtare, depărtare“, piesă ce a reprezentat şi debutul acestuia pe piaţa românească. Devenind în scurt timp cel mai solicitat artist ragga, a colaborat cu Wassabi (piesa „Have Some Fun with 21“ –  2006), Delia Matache (piesa „Listen up!“ – 2007), Cream şi Marius Moga (piesa „Ştiu ce-ţi place” – 2007), Narcotic Sound & Christian D („Mamasita“ – 2010), Alex Velea, Anda Adam, DJ Rynno & Silvia, Amsterdam Avenue, Bloggers, Taraful din Clejani, Connect-R („Sunshine“ – 2011).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura