Peste 380 de tineri şi-au găsit serviciu

28 septembrie 2009 | 3 Comentarii | Publicat in: Comunitate, Flash

Bursa locurilor de munca

Nicoleta Popa

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată vineri de către AJOFM a fost un real succes pentru tinerii hunedoreni în căutarea unui loc de muncă. Deşi numărul de joburi disponibile a fost de două ori mai mic ca anul trecut, numărul absolvenţilor angajaţi a fost de patru ori mai mare. Aproape 150 de tineri din judeţul Hunedoara au fost încadraţi în muncă pe loc, iar alţi 230 au fost selectaţi de către angajatorii prezenţi la toate sediile şi filialele AJOFM din judeţul Hunedoara în vederea încadrării în muncă.

Job-uri multe în construcţii
Deşi iniţial au fost contactaţi 236 de angajatori, la bursă au participat doar 70 de agenţi economici din întreg judeţul, cu o ofertă de 328 de locuri de muncă vacante. Din cei 150 de absolvenţi angajaţi pe loc,  28 sunt cu studii superioare. Meseriile cele mai căutate de către tinerii absolvenţi au fost din domenii precum industria construcţiilor sau industria alimentară, iar cei cu studii superioare au optat pentru o funcţie de economist, asistent medical sau inginer. „Cei mai mulţi absolvenţi încadraţi în muncă au fost din Hunedoara (47) şi din Deva (29). Ne bucurăm că au fost angajaţi într-un număr aşa de mare. AJOFM Hunedoara va monitoriza după o lună câţi dintre cei selectaţi au fost încadraţi în muncă”, a declarat Vasile Iorgovan, director coordonator AJOFM Hunedoara.

Nu toţi au avut noroc
La bursa locurilor de muncă au participat peste 600 de absolvenţi dornici să îşi găsească un serviciu. Cu toate că oferta de  muncă a fost variată, unii nu au fost chiar aşa de norocoşi, şi nu şi-au găsit un job pe măsura calificării. Felicia a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti, dar nu şi-a găsit un loc de muncă în domeniul în care a studiat. „Am venit la această bursă sperând că îmi voi găsi un post, dar nu am găsit nimic în domeniul în care am terminat. Voi sta în şomaj şi voi căuta în continuare, până găsesc ceva”, a declarat Felicia G. din Deva, pentru Mesagerul Hunedorean.
Pe lângă absolvenţi, la bursa locurilor de muncă au participat şi elevi în an terminal de la liceele din Deva. Aceştia nu au venit să îşi găsească un job, ci pentru a-şi cunoaşte drepturile ce li se cuvin după terminarea liceului şi a vedea cum să îşi caute un loc de muncă.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. mircea spune:

    Bai analfabetilor de la Mesagerul: se scrie ,, si-au gasit ” , nu ,,si-a gasit ” ca e mai multi !!!!!!! Acum imi dau seama de ce sprijiniti din greu pe analfabetul de Hada : pai sunteti la fel !!! Vai de mama voastra !!!!!!!!

  2. Imparateasa spune:

    :)vai, vai.

  3. mircea spune:

    E bine ca macar reactionati rapid …..

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Evenimentul sportiv al toamnei

Meciurile pe care le va susţine campioana României, FC CIP Deva, în grupele principale ale UEFA Futsal Cup, care vor...

Au spart gheaţa

Echipa Retezatul Haţeg, nou-promovată în eşalonul trei, a obţinut prima victorie la acest nivel în partida cu Viitorul Sânandrei, disputată,...

Fără permis, a provocat un accident

Un bărbat de 39 de ani, Valer B., aflat la volanul unei maşini, deşi nu avea permis de conducere, s-a...

Închide