Percheziţii în 12 judeţe şi în Capitală, într-un dosar al mafiei materialelor reciclabile: Doi hunedoreni, ridicaţi de poliţişti

15 martie 2017 | Adauga un comentariu

Natalia Bumbac

Ieri, la primele ore ale dimineţii, 130 de poliţişti au efectuat 37 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi locuinţele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 3.000.000 de euro, prin infracţiuni economice. Percheziţiile au avut loc în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Hunedoara, Bacău, Prahova, Argeş, Botoşani, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Teleorman şi Tulcea. Activităţile se desfăşoară într-un dosar instrumentat de poliţiştii de la IPJ Prahova.

Controale în două localităţi din judeţ
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Prahova, agentul şef adjunct de poliţie Raluca Brezeanu, la noi în judeţ au fost efectuate şase percheziţii în municipiul Hunedoara şi oraşul Călan, două persoane fiind duse pentru audieri la Prahova. În total, trebuiau puse în executare 25 de mandate de aducere, pentru persoane din Bucureşti şi din judeţele în care au fost făcute controale. Anchetatorii au indicii că, în perioada 2013-2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit comercial fictiv cu scopul de a reduce baza de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. Astfel, prin intermediul a 12 societăţi, având ca domeniu de activitate comerţul cu materiale reciclabile, administratorii firmelor ar fi ridicat bani din conturi bancare pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate. În baza facturilor emise de firmele „fantomă”, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 900.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit şi TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro.
Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale de la IPJ Prahova. La activităţi au participat poliţişti de la toate inspectoratele din judeţele unde au avut loc controale, precum şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Publicat in: Eveniment


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Şeful de post de la Orăştioara de Sus, dus la audieri

O anchetă răsunătoare care vizează căutătorii de comori din judeţ, având drept complici poliţişti, se află în lucru la Parchetul...

Bulina neagră 15.03.2017

Bogdănel Cristian Niţu, interlop din Deva

Bulina albă 15.03.2017

Denisa Fodor, sportivă legitimată la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva

Închide