PDL face „epurãri” pe criterii politice

19 aprilie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Nicolle Ebner

Conducerea filialei judeţene a PC Hunedoara acuză PDL de „epurarea” instituţiilor pe criterii politice, cu scopul instaurării monopolului democrat-liberal.

Conservatorul Simion Molnar, schimbat din funcţie

„Epurarea” a început şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, prin schimbarea preşedintelui interimar PC Deva, Simion Molnar, din funcţia de inspector al Departamentului de management, în cea de profesor metodist la Casa Corpului Didactic. Potrivit conservatorilor, prin această rocadă, PDL a încredinţat controlul asupra tuturor directorilor de şcoli din judeţ Iolandei Iacob, membru PDL Deva. Potrivit conservatorilor, inspectorul şcolar general, Alexandru Lăutaru, nu ar fi avut nimic cu persoana lui Simion Molnar, doar cu… culoarea politică. „Nu mi s-a spus vreun motiv al schimbării mele, însă, chiar dacă am fost numit pe post, cu delegaţie, trebuia să se organizeze concurs pentru ocuparea lui”, a declarat Simion Molnar. „Motivul invocat de conducerea PC Hunedoara este total fals. Nu înţeleg scandalul. Schimbarea a fost una obiectivă şi îmi rezerv dreptul de a nu comenta această situaţie. Şi postul de profesor metodist la Casa Corpului Didactic este unul important, dar, probabil, e vorba de orgoliu personal”, a răspuns acuzaţiilor, Alexandru Lăutaru, şeful Învăţământului hunedorean.

Liberalul Victor Bucaleţ trimis la pensie

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, Cristian Vladu, directorul general adjunct al Termocentrale Mintia, afirma, într-o emisiune televizată, că printre angajaţii care vor fi pleca din firmă este şi fostul director general al societăţii, liberalul Victor Bucaleţ, pe motiv că întruneşte condiţiile de pensionare încă din anul 2003. „Nu ştiu nimic, pentru că sunt în concediu. Cât despre condiţiile de pensionare, am anii lucraţi, dar nu am vârsta necesară pensionării”, a declarat Victor Bucaleţ, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Preşedintele filialei judeţene PC Hunedoara, Petru Mărginean, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că, la Termocentrala Mintia, „absolut toţi directorii au fost numiţi pe posturi, fără concurs, de către Vladu, pe criterii politice”.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Animale domestice pe cale de dispariţie

Jumătate din rasele locale de animale domestice existente acum 90 de ani, în Europa, au dispărut. Mai mult de jumătate...

Pentru sănătatea dumneavoastră, consumaţi panica în doze stabilite de televiziuni…

O zi obişnuită este o zi în care nu se întâmplă nici o catastrofă, nu mor oameni pe şosele, nu...

Opoziþia strânge rândurile

Liderii PNL, PSD, PC din judeţul Hunedoara sunt de acord cu ideea de a face front comun, la centru, şi...

Închide