Ovidiu Furdui: De ce candidez la conducerea PNL Hunedoara

19 aprilie 2017 | 1 Comentariu

Lupta internă, dezbinarea şi prefăcătoria nu au ce căuta în interiorul unui partid care a făcut istorie de-a lungul atâtor decenii. Deschiderea spre noi metode de consultare, tratarea problemelor cu competenţă şi deschiderea către colaborarea cu persoane profesioniste din afara partidului reprezintă viitorul pentru noi.
Candidez la conducerea P.N.L. Hunedoara pentru a insufla acestui partid pe care îl reprezint de mai bine de 13 ani în calitate de primar al comunei Crişcior, un suflu proaspăt, dorinţa de luptă şi de a merge mai departe.
Cunoaştem cu toţii greutăţile pe care le întâmpinăm atât la nivel judeţean, cât şi la nivel local, bugetele tot mai mici alocate fiecărui U.A.T. în parte au dus la dezbinare, abandon şi chiar la pierderea unor persoane importante pentru partidul nostru.
Absenţa comunicării între conducerea partidului şi preşedinţii de organizaţii – adevăraţii piloni de susţinere ai P.N.L.-ului a avut ca efect lipsa coerenţei în organizarea şi funcţionarea partidului.
Rezultatul lipsei de coerenţă, nereuşirea unificării sub o singură conducere a celor două partide, precum şi impunerea la nivel judeţean a unor candidaturi interimare fără a se conferi legitimitate prin procesul democratic al alegerilor, a dus la pierderea încrederii membrilor în capacitatea partidului de a-i susţine în deciziile lor, la abandonarea implicării în munca de menţinere a partidului în topul preferinţelor cetăţenilor, ceea ce s-a şi văzut în rezultatele dezastruoase de la ultimele alegeri, unde s-a înregistrat o scădere dramatică a P.N.L. în judeţul Hunedoara.
Reclădirea încrederii porneşte de la baza partidului, atâta timp cât vom şti să punem preţ pe fiecare membru în parte, atâta timp cât vom încuraja onestitatea şi munca în echipă.
Trebuie să înţelegem că toţi suntem o mare familie, care trebuie să lupte pentru recâştigarea încrederii populaţiei, nu prin discursuri pompoase şi promisiuni care nu pot fi îndeplinite, doar prin mesaje clare care să ajungă la fiecare cetăţean în parte, la acei oameni care se luptă în fiecare zi pentru a pune o pâine pe masă.
Pentru a învinge în viitor trebuie să credem în caracterul şi identitatea politică clară de dreapta.
Pentru a situa partidul în poziţia de drept ce i se cuvine pe scena politică atât la nivel judeţean cât şi naţional, trebuie să fim altruişti, iar prin politica pe care o promovăm să asigurăm populaţiei acestui judeţ accesul la cele mai bune condiţii de trai şi să arătăm acestora respectul pe care îl merită din plin.
Nu putem să vorbim doar de procente, lupte interne şi războiul cu celelalte partide, trebuie mai întâi să ne aplecăm privirea spre cetăţeanul de rând, acela care în ziua alegerilor are în mână puterea. Atunci când privind în ochii acestor oameni vom vedea încredere în valorile promovate de partidul nostru, atunci vom şti că am câştigat lupta cu adevărat.
Trebuie să fim deschişi şi împreună să analizăm tot ce a fost bun, dar şi ce a fost rău, pentru a nu mai face din nou aceleaşi greşeli!

Obiective propuse
1. Întărirea organizaţiilor locale.
2. Obţinerea unor rezultate bune la alegerile viitoare.
3. Implicarea tinerilor în viaţa politică.
4. Îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi creşterea economică a judeţului Hunedoara generată de prosperitate în rândul cetăţenilor prin susţinerea agriculturii, industriei şi turismului.
5. Îmbunătăţirea dialogului între conducere şi membrii partidului.
6. Oferirea unui sprijin real în relaţia cu instituţiile de la care se pot accesa fonduri pentru dezvoltarea durabilă a localităţilor.
7. Stimularea IMM-urilor şi a antreprenoriatului, întreprinderilor mici şi mijlocii, acestea fiind coloana vertebrală a unei economii competitive, dinamice şi generatoare de bunăstare.
8. Hunedoara trebuie să fie un judeţ al turismului bine făcut, acest sector reprezentând o ramură de bază a economiei, cu efecte benefice pentru societate.
9. Încurajarea dezbaterii şi a schimbului de idei, atât în interiorul cât şi în exteriorul partidului.
10. Susţinerea principiului dezvoltării durabile în fundamentarea politicilor publice şi a deciziilor majore care privesc dezvoltarea economico-socială a judeţului.
11. Adaptarea permanentă a direcţiilor de acţiune politică stabilite prin Programul Politic al partidului la nevoile reale ale judeţului.
12. Încurajarea constituirii de asociaţii care organizează acţiuni de formare în politică şi administraţie.
13. Asigurarea dreptului tuturor membrilor partidului de a contribui la stabilirea măsurilor necesare şi de a participa la punerea în aplicare a deciziilor pentru îndeplinirea obiectivelor politice ale P.N.L precum şi respectarea prevederilor statutare şi legale, şi a principiilor democratice.
14. Asigurarea consultării cetăţenilor în toate problemele de interes major.
15. Creşterea performanţelor membrilor P.N.L. prin aplicarea unei politici transparenţiale de management.
16. Încurajarea unei participări mai active a organizaţiilor de tineret şi de femei în viaţa politică a partidului.

Loading...

Publicat in: Politica si administratie


Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Machiavelli spune:

  Iesirea in decor a unui partid istoric.
  Ovidiule, vezi ca vei candida la un partid format numai din voi, primarii.
  Voi si directorii de … „deconcentrate” ati omorat partidul.
  Numai voi, numai voi, numai voi. „Baza”, „stalpii”
  Ba’ liberalismul era un curent, o atitudine, nu doar un partid.
  Vezi prin consiliile locale cam cate clase au consilierii (impreuna), si ce afaceri si-au tras pe spinarea partidului. Ca sa-ti dai seama de ce lumea s-a scarbit de voi. Oare de ce numai membrii „de frunte” au … „proiecte”.
  Asa a ramas tara fara locuitori. Sa ramaneti voi, politrucii, naparcile.
  Sa va mancati intre voi. Ca nu mai ai pe cine sa chemi la un incendiu.
  Asta, bineanteles, daca esti curios.
  Da’ parca vad ca, tot taran venit in politica esti si tu. Succesuri

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 20.04.2017

Vorbesc cârcotaşii că săgetaţii pregătesc un candidat penru nişte alegeri parţiale. Gurile rele susţin pe la colţuri că omul nostru...

Există şanse ca Termocentrala Mintia să nu se închidă

Directorul Termocentralei Mintia, Ioan Conţ, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că sunt şanse mari ca aceasta să nu se închidă....

Consiliul Judeţean pune lupa pe drumari

Pentru a evita eventualele lucrări de slabă calitate la drumurile judeţene, conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara a întocmit o procedură...

Închide