Fara bascalie

Observaţii de pe drum

Cea mai buna rută spre Bucureşti pare să fie cea pe la Sibiu-Braşov-Valea Prahovei. Este mai lungă cu 40 de kilometri decât cea pe Valea Oltului, poate mai întortocheată, dar sunt foarte puţine gropi. Dacă vreţi să vă protejaţi maşina, mergeţi pe la Braşov. În plus, între Sibiu şi Braşov nu e foarte aglomerat, centura Ploieştiului e funcţională, grijă mare la radare pe porţiunea Ploieşti-Bucureşti.
Orele de trafic maxim în Bucureşti sunt dimineaţa între 7.30 şi 10.00 şi după-amiaza, seara între orele 16.00 – 20.30. E o nebunie. Mi-a luat două ore să străbat Bucureştiul de la sud la nord. Din sud, până la Piaţa Unirii, se merge bară la bară. Mergi 10 metri şi faci o pauză… Până pe la Victoriei e mai lejer, apoi, după Arcul de Triumf, iar e aglomeraţie. Şoselele, cele centrale, cu unele excepţii, nu ar fi ele prea proaste, dar e o groapă imensă chiar sub nasul domnului Boc, în Piaţa Victoriei.
Ceea ce se întâmplă cu parcările în Bucureşti este o nebunie, pe cale să se propage şi spre alte oraşe ale ţării. Este evident că nu se pot crea parcări la nesfârşit. În oraşele vestice, chiar dacă situaţia nu este mult diferită, şi-au dat seama de asta. Automobilele se înmulţesc mult mai repede decât se pot crea noi parcări. În plus, parcările astea noi se creează renunţând la spaţiile verzi. Eu, unul, m-am săturat ca orice palmă de verdeaţă să devină beton, fie el şi „ecologic”, adică aşa, din benzi. Soluţia – tot în vest, nu la noi – este descurajarea folosirii autoturismelor proprii pe distanţe scurte. În Bucureşti, distanţa parcursă în două ore cu maşina am străbătut-o în 45 de minute cu metroul şi două autobuze. Dacă la Deva merg de la Ulpia la Consiliul Judeţean, pe jos ajung mai repede, că nu mai pierd timp căutând loc de parcare.
În zona centrală a Bucureştiului, între Universitate şi Romană, nu găseşti localuri mici şi atrăgătoare ca în Cluj sau Braşov. Deşi e o zonă frecventată de mulţi studenţi. Am căutat în zadar un local fără fiţe, cu preţuri „prietenoase”. Am crezut că l-am găsit, foarte aproape de ASE, se numeşte Boheme. Am comandat o cola cu lămâie şi o cafea. Au costat 15 lei, 7 cafeaua şi 8 cola! Iar cafeaua nu a fost mai bună decât cea pe care o beau la automat cu 70 de bani.

5 comentarii la „Observaţii de pe drum

  • si cui ii pasa de weekend.ul dvs mai ales ca este scris acest articol ca si cind ar fi scris de un absolvent mediocru de clasa a opta…traficul, spuneti dvs „E o nebunie” ca mai apoi si parcarile „sunt o nebunie”…ele se propaga…uluitor…sa nu ai ambitia unei exprimari elegante cind vi sa faci apologia perfectiunii personale in confruntare cu tot ce nu va apartine…

  • popescule, nu parcarile se propaga, nebunia, mai studiaza acordurile…iar „vi” este de fapt „vii”, adica habar nu ai…

    petre lupu, esti un nimeni pentru toti…un tip fara curaj, fara personalitate, fara identittate…te provoc sa-ti pui o fotografie, altfel lasitatea ta a invins! iar ha ha ha este basescian, putina originalitate, ce naiba, doar zici ca esti jurist…

    coco, se spune provincialule…

    Va stept cu noi jigniri, baieti! la mai mare! doar atat puteti?

  • problema cu „habar nu ai” pe mine nu ma atinge cum ar trebui sa va atinga pe dvs si daca ai scris jenant un articol de luni si fara bascalie ca asa este si daca cineva-si permite sa-ti spuna sincer asta nu cred ca este o jicnire…eu nu-mi cistig piinea din scris precum dvs si mi-a saltat un „i”…da habar am, mai mult decit va imaginati dvs!…a, vroiati sa spuneti ca „nebunia se propaga?” pai nici asa nu este o exprimare prea fericita…ziaristic…in schimb ma bucur pentru groapa „lui Boc” il pierdem cumva prin acea groapa?? poate multumita gropii din fata guvernului?…ehe, la cite gropi sunt in tara asta!!!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura