O deveancă la Balcaniada de atletism

5 august 2010 | Adauga un comentariu

Atleta Florentina Marincu (foto), legitimată la CNS-CSS „Cetate” Deva, va reprezenta România în proba de săritura în lungime a Campionatelor Balcanice de Juniori II, care vor avea loc la finalul săptămânii în Turcia.

Mai mică, dar cu ambiţii mari

La doar 14 ani, Florentina Marincu se anunţă a fi noua stea a atletismului devean. Vicecampioană naţională la săritura în lungime şi la 100 de metri plat, medaliată cu bronz în proba de ştafetă 4×100 metri, Florentina Marincu va debuta, la finalul săptămânii, şi în competiţiile internaţionale. Atleta antrenată de Nicolae Alexe a fost aleasă de Federaţia Română de Atletism să reprezinte România la Campionatul Balcanic. „Florentina este extrem de talentată, dovadă că la doar 14 ani a obţinut medalia de argint la Campionatul Naţional al junioarelor II, unde concurează sportive de până la 17 ani. Calificarea şi prezenţa la Campionatul Balcanic e o surpriză oferită de Federaţie, însă Florentina e ambiţioasă şi ştiu că va încerca să fie cât mai aproape de podium”, a spus antrenorul Nicolae Alexe.

După întoarcerea din Turcia, Florentina Marincu, Alexandra Todereanu (triplusaltista care a participat la Mondialele din Canada) şi antrenorul Nicolae Alexe vor efectua un stagiu de pregătire pe Litoral. (C. Marinuţ)

Publicat in: Sport


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Jefuitorii casei de amanet au fost prinşi

Cei doi infractori, care în data de 17 decembrie 2007, au împuşcat în cap o angajată a unei case de...

„România, o poveste de succes… doar pentru FMI”

În urma discuţiilor avute cu misiunea FMI, conducerea PNL a ajuns la concluzia că România şi FMI au interese contrare,...

Conferinţã internaţionalã de medicinã popularã

În perioada 6-8 august, va avea loc Conferinţa Internaţională „Civilizaţia şi Cultura din spaţiul Carpato-Danubian”, având ca tematici: antropologie culturală...

Închide