Nici ieri n-a fost sfârşitul lumii

10 septembrie 2009 | 2 Comentarii | Publicat in: Editorial

Potrivit prezicătorilor din mai multe ţări, de ale căror comentarii sunt pline chatroom-urile destinate teoriilor Apocalipsei, ieri ar fi trebuit să fie sfârşitul lumii. De ce ieri? Fiindcă ieri a fost a noua zi, din a noua lună a celui de-al nouălea an din acest mileniu. Este vorba, dacă nu v-aţi prins, de 9 septembrie 2009, deci de 09.09.09. Asta înseamnă, potrivit prezicătorilor şi numerologilor, 999, care  nu reprezintă altceva decât 666 cu capul în jos, despre care toată lumea ştie că ar fi numărul diavolului.
Iată că fanii Apocalipsei au parte, încă o dată, de o mare dezamăgire. Nici ieri nu s-a produs sfârşitul lumii, pe care aceştia îl prooroceau cu înfrigurare. Un sfârşit  al lumii prevestit, zic ei, cu 400 de ani în urmă de celebrul Nostradamus, iar cu mult înaintea lui,  de preoţii mayaşi.
Adevăru-i că ultimii ani au fost foarte decepţionanţi pentru prevestitorii Apocalipsei, care au avut parte doar de dezamăgiri. În condiţiile în care trecerea dintre milenii s-a făcut în pace şi voie bună, fără să se producă marele cataclism, aşa cum prevesteau ei, iar ziua de 6 iunie 2006 (06.06.06) s-a dovedit a fi o zi cât se poate de obişnuită, ei şi-au pus mari speranţe în ziua de 9 septembrie 2009, prezicând pe toate chat-urile dedicate Apocalipsei, că până aici i-a fost omenirii, în această zi, gata,  vine sfârşitul lumii. Dar, cum va fi acest sfârşit al Terrei, nici unul dintre aceşti profeţi nu ştia exact. Îşi dădea fiecare cu presupusul, legându-se de evenimente din viaţa de zi cu zi a omenirii. Astfel, de la o explozie a epidemiei de gripă porcină, care va decima toate fiinţele de pe pământ, până la înghiţirea planetei noastre de o gaură neagră, provocată de acceleratorul de particule LHC de la Geneva, tot felul de scenarii au fost vehiculate pe Internet. Dar, după cum se vede, ziua de ieri a trecut în linişte, fără ca lumea să se sfârşească. Deci, o nouă deziluzie pentru prezicătorii sfârşitului lumii. Care sunt obligaţi acum să caute alte date fatidice, de care să-şi lege prezicerile.
Şi fiindcă prezicătorii Apocalipsei au dat-o în bară, să vedem ce spune cealaltă categorie de numerologi referitor la ziua de ieri, 09.09.09. Aceştia spun că 9 este numărul împlinirii, aducător de noroc. De fapt, acest lucru îl cred şi chinezii despre cifra 9, unde ea se pronunţă „jiu” şi înseamnă longevitate.  Unul din aceşti experţi numerologi, pentru care 9 este numărul împlinirii, declara că am avut parte de nouă ani dificili şi au existat tot felul de teste grele pentru oamenii din lumea întreagă. Dar, de acum înainte, putem spera că multe lucruri bune vor începe să se întâmple.
Nouă nu ne rămâne decât să vedem dacă aceste preziceri se adeveresc şi pentru noi, românii, cel puţin în privinţa actualei recesiuni economice. Că în rest, ne vom descurca noi cumva.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. lepi spune:

    Ma mir ca nu ati esit pe prima pagina si cu asta cum ati facut cu lunile

  2. didi spune:

    care luni mai prostule?ianuarie,februarie,martier etc

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Cărbunele episcopiei a luat foc

Un tren cu lignit, care venea din bazinul carbonifer al Olteniei şi se îndrepta către Episcopia Bihorului a fost la...

Populismul îngroapă România

Îmi amintesc de Boris Elţîn, acel Elţîn în funcţia de preşedinte al Rusiei, aparent puternic, în realitate dominat de alcool....

De la bar, la Poliţie

Mai mulţi tineri din Petroşani s-au luat la bătaie, conflictul terminându-se doar la sediul Poliţiei din localitate. Se pare că...

Închide