Modernizare de drumuri la Beriu

2 august 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Drumurile sunt una dintre principalele probleme ale primarilor hunedoreni. Unii şi-au încercat norocul, atât pe fonduri europene, cât şi pe cele guvernamentale, în speranţa că proiectele depuse pentru diverse asfaltări şi reabilitări vor primi finanţare. Pentru administraţia din Beriu, ambele direcţii au avut succes.
“Ni s-a aprobat proiectul de modernizare a DC 54C: DJ 705F-Poieni, care face legătura dintre satul Poieni şi drumul judeţean. Acum este doar pietruit, aşa că trebuie asfaltat. Pe cei 2,9 kilometri vom face tot ce se impune tehnic, de la rigole de scurgere la şanţuri şi două podeţe. Vom avea cheltuieli din bugetul local doar cu partea declarată neeligibilă. În rest, aşteptăm să primim pentru lucrări cei 1.338.642 lei, la cât au fost evaluate. Drumul e licitat din 2016 şi se lucrează deja pe el. Pe proiect am cerut doar diferenţa de bani. Nu am ştiut cum decurg lucrurile cu noul PNDL şi cât se va întârzia, aşa că am pornit investiţia cu forţe proprii. Fiind început, era prioritar să finalizăm acest obiectiv şi mai apoi să ne concentrăm pe altele”, a spus Emil Bîc (foto), primarul comunei Beriu.
Acesta a mai amintit de programul investiţional legat de modernizarea străzilor interioare, la care deja se lucrează. Sprijinul european în cuantum de un million de euro s-a obţinut în 2016, prin intermediul Agenţiei pentru Finaţarea Investiţiilor Rurale.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Devenii somaţi să-şi achite facturile restante la Salubritate

Conducerea S.C. Salubritate S.A Deva face apel către cetăţenii din municipiul Deva să-şi achite datoriile restante, mai ales acum, când...

Workshop la Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului

”Viaţa secretă a pietrelor. Geodiversitatea şi biodiversitatea din Ţara Haţegului” este titlul workshop-ului găzduit la Casa Pietrelor, noul punct de...

Demonstraţie de tehnologii moderne pentru reabilitarea conductelor

Comunicat de presă

Închide