Minerii pornesc greva de avertisment

9 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Dana Istudor

Peste 1.000 de mineri de la Exploatarea Minieră Livezeni din Petroşani ameninţă cu o grevă de avertisment în data de 12 iunie, fiind nemulţumiţi de faptul că nu au încă încheiat un contract colectiv de muncă, dar nici investiţiile promise de Compania Naţională a Huilei, în urma cărora ar fi fost redeschis un strat de cărbune foarte productiv.
„Noi, anul trecut am renunţat la nişte drepturi salariale, pe care le câştigam în urma unui proces cu compania, în ideea în care ne montează un complex mecanizat şi redeschid stratul 13 de la Mina Livezeni, lucru care ar fi dus la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi nimic din toate acestea nu s-a întâmplat. Noi am avut răbdare cu actuala conducere a CNH timp de trei luni, pentru că am crezut că vor face un plan de redresare, de reorganizare a Companiei, dar încă nu s-a făcut nimic”, a declarat liderul Sindicatului Liber de la EM Livezeni, Adrian Jurca. Acţiunea ortacilor de la mina Livezeni este susţinută şi de Cartel Alfa.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gara Petrosani, pericol pentru cãlãtori

Municipiul Petroşani urmează să primească statut de „staţiune de interes naţional”, după o evaluare făcută de o comisie ministerială.

Rafting, un sport extrem în Valea Jiului

Defileul Jiului este considerat de cunoscători drept cea mai potrivită zonă din ţară unde se poate practica raftingul, râul Jiu...

Bulină albă – 10.06.2009

Karoly Gaşpari, antrenor FC CIP Deva Pentru că şi-a condus echipa cu profesionalism, spre câştigarea celui de-al treilea titlu de...

Închide