Actualitate

Medicii învaţă să lucreze pe calculator

Un număr de 84 de angajaţi din sistemul medical din judeţul Hunedoara îşi vor putea dezvolta abilităţile de lucru pe calculator, prin intermediul unui proiect implementat de Colegiul Medicilor Hunedoara.

Intitulat „Proiect TIC – Instrumente de lucru pentru personalul din sectorul sănătăţii”, acesta este realizat de o firmă specializată în formare profesională, în parteneriat cu colegiile medicilor din şase judeţe din ţară: Braşov, Bistriţa Năsăud, Mureş, Bacău, Vâlcea şi Hunedoara. Valoarea totală a proiectului este de 3,8 milioane de lei, din care 2,9 milioane de lei reprezintă finanţări nerambursabile.

O mai bună calitate a serviciilor medicale

Scopul proiectului este de a creşte calitatea serviciilor medicale în judeţele vizate. Prin intermediul programului, participanţii îşi pot dezvolta competenţele profesionale de utilizare a tehnologiei informaţiei, eliminând birocraţia. „Cursul reprezintă şi un fel de schimb de experienţă între cadrele medicale. Spre exemplu, medicii mai în vârstă, care au mai multă experienţă profesională, pot învăţa de la cei mai tineri cum să utilizeze calculatorul pentru a-şi uşura munca de documentare. Iar tinerii vor învăţa de la cei mai experimentaţi cum să pună în practică informaţiile teoretice”, a afirmat reprezentantul Colegiului Medicilor Hunedoara, dr. Alexandru Negruţiu (foto).

Primul venit, primul servit

Pentru judeţul Hunedoara, organizatorii au pregătit cursul „Utilizare calculator, prelucrare informaţii (la nivel iniţiere)”. Înscrierea se face pe principiul „primul venit, primul servit” iar perioada de desfăşurare a cursului va fi de 84 de ore. „Participanţii vor fi împărţiţi în şapte grupe a câte 12 persoane, astfel încât, realizarea activităţii se va efectua prin organizarea a şapte serii de curs, în perioada februarie – octombrie 2011. Noi vom asigura echipamentele de tehnică de calcul, precum şi formatorii şi examinatorii acreditaţi de ECDL (European Computer Driving Licence). Participanţii la curs vor fi admişi, astfel încât să se respecte principiile egalităţii de şanse, nefăcându-se nici o discriminare”, a declarat reprezentantul firmei din Braşov, Monica Păltineanu. La finalul cursului, participanţii vor susţine un examen de absolvire. În funcţie de rezultatele obţinute atât în perioada de derulare a cursurilor, cât şi la examenul final, cel puţin opt participanţi vor putea candida pentru obţinerea permisului ECDL. (A. Lazăr)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura