Comunitate

Medalii şi distincţii pentru specialiştii de la Insemex Petroşani

Magdalena Şerban

În organizarea Societăţii Inventatorilor din Banat, Casa Tineretului din Timişoara a găzduit, de curând, cea de-a treia ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii „Traian Vuia“, în cadrul căreia au fost înscrise pentru jurizare circa 300 de invenţii, lucrări brevetate sau în curs de brevetare, aparţinând unor inventatori din Italia, Serbia, Ungaria, Muntenegru, Belarus, Moldova şi România.

Opt lucrări de interes major
Tematica Salonului a fost una diversificată, cuprinzând invenţii şi inovaţii din diverse sfere de interes: mecanică, electronică, informatică, construcţii, instalaţii, medicină, securitate-salvare, agricultură, protecţia mediului etc. Printre cei care au luat parte la eveniment s-au aflat şi specialiştii de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Iinsemex Petroşani, care au adus în atenţie rezultatele cercetărilor efectuate în ultimii ani, diseminate atât prin cereri de brevet de invenţie, cât şi prin participarea şi publicarea de articole la diverse manifestări ştiinţifice pe plan naţional şi internaţional. Aşa cum era deja de aşteptat, nu s-au întors acasă cu mâna goală.
„INCD Insemex a primit medalii şi distincţii pentru toate cele opt lucrări prezentate, astfel: stand pentru determinarea limitelor de explozie pentru vaporii lichidelor inflamabile (medalie de aur), stand pentru cercetarea imagistică a exploziilor de gaze (medalie de aur), metodă de restabilire a unei reţele de aeraj afectate de o explozie pe baza traseelor critice (medalie de aur şi diplomă de excelenţă), metodă de determinare a parametrilor funcţionali la nivelul staţiei principale de aeraj, după producerea unui fenomen de explozie (medalie de aur), metodă de identificare a construcţiilor de aeraj critice la nivelul unei reţele complexe de aeraj (medalie de argint), sistem de închidere rapidă pentru lucrările miniere subterane (medalie de argint), metodă de determinare a dispersiei gazelor la nivelul abatajelor după producerea unui fenomen de explozie (medalie de bronz) şi stand pentru condiţionarea capselor detonante electrice/neelectrice la presiune hidrostatică şi temperatură (medalie de bronz). Doresc să mulţumesc întregului colectiv implicat şi îi felicit pe colegii mei pentru frumoasele rezultate”, a spus dr. ing. Artur George Găman (foto mic), directorul general al INSEMEX Petroşani. Potrivit acestuia, includerea în astfel de manifestări oferă institutului din Valea Jiului atât posibilitatea consolidării vechilor colaborări şi a dezvoltării de noi contacte, cât şi de verificare a nivelului tehnic al instituţiei şi însuşirii celor mai recente informaţii din domeniul cercetării.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura