Marius Sanfirişca, preşedinte executiv, despre nemulţumirile din ALDE Hunedoara: „Nu se poate ca unii să muncim, iar alţii să profite de munca noastră”

21 februarie 2017 | 5 Comentarii

Sorina Popa

– Domnule Marius Sanfirişca (foto), în ultima perioadă, se agită apele în ALDE. Mai multe organizaţii din ţară au cerut să se organizeze cât mai repede un congres al partidului, astfel ca să nu mai existe o conducere bicefală. Sunt tot mai multe voci în partid care susţin că lucrurile nu merg bine aici. Ce se întâmplă şi cum vedeţi această idee, de organizare a unui congres?
– Nu mă opun organizării unui congres al partidului. Nu sunt împotriva declanşării alegerilor în ALDE. Au trecut alegerile locale şi cele parlamentare şi este normal ca fiecare organizaţie să-şi aleagă liderul. Joi (n.r. mâine) vom avea o şedinţă a Delegaţiei permanente a ALDE Hunedoara şi voi cere declanşarea alegerilor interne în filială. Tot normal este ca aceste alegeri să se facă de jos în sus. Şi o casă o construieşti de la fundaţie, nu faci mai întâi acoperişul şi apoi fundaţia şi pereţii. Vom face mai întâi, însă, o inventariere a organizaţiilor care şi-au reînnoit adeziunile membrilor.
– Care este stadiul negocierilor de la nivel local dintre PSD Hunedoara şi ALDE Hunedoara? Au trecut deja două luni de la câştigarea alegerilor, dar încă nu aţi reuşit să vă impuneţi oamenii în posturile cheie. De ce?
– Am avut o primă întâlnire cu liderii PSD Hunedoara, în urmă cu aproximativ o lună de zile. Nu am ajuns însă la o concluzie, ce posturi revin organizaţiei noastre şi care sunt ale PSD Hunedoara. Va avea loc o nouă întâlnire pentru negocieri în acest sens.
– Ştiţi că s-a discutat în spaţiul public, cum se spune acum, despre anumite mutări în judeţ, mai precis pe la firme şi instituţii de stat. O asemenea mutare este numirea lui Călin Laza pe funcţia de director comercial al Complexului Energetic Hunedoara. El este membru PNL, dar se spune că a fost numit la insistenţele preşedintelui ALDE Hunedoara, Mircea Moloţ. Mai sunt şi alţii puşi pe funcţii de conducere, tot de la PNL şi alţi liberali, despre care am înţeles că se pregătesc să preia posturi de conducere, pe la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, la Garda de Mediu, unde se vorbeşte că vine un alt coleg de-al dumneavoastră, intrat în ALDE relativ recent. Cum comentaţi acest lucru, având în vedere că aţi muncit pentru ALDE, aţi făcut campanie, aţi investit în partid, iar membrii cu vechime sunt lăsaţi pe margine?
– Nu am fost informat despre aceste mutări. Din câte ştiu, nici Călin Laza, nici alte persoane care au fost puse pe anumite funcţii de conducere la stat nu sunt membri ALDE. De fapt, una dintre condiţiile pe care le-am discutat cu liderii social-democraţi din judeţ a fost ca pe aceste funcţii să fie desemnaţi membri ai celor două partide, de la PSD şi ALDE, nu de la PNL. Noi, în ALDE funcţionăm după un statut. Militez pentru respectarea acestui statut. Nu le poate împărţi posturile nici Sanfirişca, nici Moloţ. ALDE Hunedoara are un preşedinte, pe Mircea Moloţ şi un preşedinte executiv, în persoana mea. Eu am fondat ALDE în judeţul Hunedoara. M-au sunat colegi din tot judeţul, chiar şi din Valea Jiului, să mă întrebe ce se întâmplă, de ce nu sunt puşi membrii noştri pe posturi? Le-am răspuns că nu ştiu. Nu se poate ca unii să fim fraieri şi să muncim şi alţii să fie şmecheri şi să profite de munca noastră. Suntem suficienţi oameni în ALDE Hunedoara pregătiţi să preia posturile importante, care ne revin.
– Pentru funcţia de subprefect al judeţului este propus un vicepreşedinte al ALDE Hunedoara. Cum comentaţi această propunere şi dacă ea a fost discutată la nivelul Delegaţiei Permanente? Mai ales că se vorbeşte că acesta nu ar trece de criteriile de integritate.
– Nu ştiu dacă persoana respectivă îndeplineşte criteriile de integritate. Oricum, ALDE Hunedoara nu stă într-un singur om. Oamenii au muncit mult în campanii, sunt mulţi membri care îndeplinesc condiţiile pentru a ocupa postul respectiv.
– Vizaţi vreun post în administraţia locală?
– Dacă voi avea susţinere în Delegaţia Permanentă a organizaţiei, voi analiza situaţia. Repet, dacă voi avea vreo propunere din partea colegilor.

Loading...

Publicat in: Flash, Politica si administratie


Comentarii (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. mineru' spune:

  Molot la puscarie,un nenorocit care practica traficul de influenta ! Trebuie fugarit repede din fruntea ALDE !

 2. FLORIN spune:

  OARE CE MUNCITI SI VOI? poate considerati latratul zilnic o munca, atunci mars la cotet.

 3. Machiavelli spune:

  Mircea (si Mircia) au ucis PNL in Hunedoara.
  Acum Mircea (ca si Tari la Bucuresti) ucid ALDE.
  Dragi partide si partidulete, retrageti liderii toxici.
  Altfel …

 4. Marişca spune:

  Nu ție ruşine Samfirişcă?Nenorocitule.După fe mai țepuit de 80 000 mărci germane pe vremuri de nici acum nu mi-am revenit,pozezi în om corect?Poponarule.

 5. Ipse spune:

  Da, asa vorbeste lumea, ca a parlit-o de multi bani pe tanti cu fabrica de paine, asa a ajuns el mare patron. Ca era parlit, l-a mai sifonat un nene Dragancea, ca fura prin vest si fugea de-si pierdea slapii. Oricum, lucru curat nu este.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Petru Lobonţ, ales preşedinte al CA al Spitalului Judeţean

Petru Lobonţ (foto) a fost ales, luni, 20 februarie 2017, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului...

Au cerut bani pentru reparaţii la Grupul nr. 3 al Termocentralei Mintia

Liderul Sindicatului Liber Independent Electrocentrale (SLIE) Deva - Mintia, Mircea Crişovan (foto), susţine că a solicitat conducerii Complexului Energetic Hunedoara...

Fostul primar al Haţegului, exclus din Consiliul Local

Fostul primar al oraşului Haţeg, Nicolae Timiş (foto), până luni consilier local PSD, a fost exclus din Consiliul Local al...

Închide