Laboratorul de analize medicale al spitalului din Hunedoara a fost reacreditat

6 martie 2017 | Adauga un comentariu

Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Municipal „Dr. A. Simionescu“ Hunedoara a beneficiat de o reînnoire a acreditării RENAR, la începutul acestui an.
Acesta îmbină tradiţia de zeci de ani a instituţiei sanitare cu noutăţile din domeniu, pentru a perfecţiona continuu serviciul medical oferit populaţiei. Dovada stă în aria de adresabilitate a unităţii spitaliceşti care a crescut de la an la an, pacienţii provenind din toate colţurile judeţului şi chiar dincolo de graniţele acestuia.
„Efectuăm o gamă vastă de analize, printre care le amintesc pe cele ce ţin de hematologie (hemoleucogramă completă şi examen citologic al frotiului sanguin, teste de coagulare, grup sanguin şi factor Rh), biochimie serică şi urinară, imunologie (dozări cantitative pentru FT4, TSH, PSA, determinări calitative (screening) pentru: TSH, PSA, hepatita A, B, C, Helicobacter pylori Ag şi Ac, HIV, sifilis, hemoragii oculte), precum şi examen coproparazitologic şi bacteriologic. Menţionez că recoltarea se face în ambulatoriul spitalului, situat la etajul II, pe baza biletului de trimitere şi în limita fondurilor alocate de către CJAS. De asemenea, trebuie subliniat că la noi se pot efectua şi analize contra-cost. Prioritate la recoltare au copiii, femeile gravide, persoanele vârstnice şi cele cu dizabilităţi. Totul se realizează de către un personal calificat (medici, biologi, chimişti)”, a precizat dr. Monica Jurcău, medic şef laborator analize medicale din cadrul Spitalului Municipal „Dr. A. Simionescu“ Hunedoara. (M. Şerban)

Loading...

Publicat in: Comunitate


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Brad: „Le chateu de mon frere”, din nou, ca în vremurile bune

După ani şi ani de intervenţie, gara din Brad a intrat în reabilitare. Primarul municipiului Brad, Florin Cazacu (medalion), are,...

Din nou, probleme pe drumul către Sarmizegetusa Regia

Chiar de dinainte de a fi dat în folosinţă, DJ 705A, care duce către Sarmizegetusa Regia, a avut probleme. Iar...

Primarul din Bunila aşteaptă să se reia cadastrarea gratuită

Primarul comunei Bunila, Romulus Stroia (foto), este de părere că în urma implementării procesului de cadastrare gratuită a terenurilor se...

Închide