La Petroşani a fost inaugurat Centrul pentru vârstnici şi tineri „Radu Sienerth”

12 martie 2017 | Adauga un comentariu

Maximilian Gânju

La un an de zile de la moartea tânărului din Petroşani, Radu Sienerth, în incendiul devastator de la Colectiv, părinţii acestuia au luat parte la deschiderea unui centru de îngrijire pentru vârstnici şi tineri. Stabilimentul va purta numele  „Radu Sienerth”, iar inaugurarea lui a fost posibilă după implicarea familiei Sienerth.
Părinţii tânărului au vrut să ofere comunităţii un ajutor, în special celor defavorizaţi, totul în memoria unicului lor copil. Radu Sienerth, în timpul vieţii, a făcut voluntariat chiar la centre de ajutor pentru vârstnici şi copii.
„Părintele Gabriel Bulf (n.r. cel care conduce centrul) a şi avut iniţiativa denumirii Centrului de asistenţă socială care va îngriji bătrâni, dar şi tineri, cu numele lui Radu şi doresc să îi asigur de tot sprijinul meu”, a spus primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, un apropiat al familiei Sienerth. La comemorare şi la deschiderea centrului a participat şi ministrul Economiei, Radu Tudose, acesta fiind prieten cu Radu Sienerth.
Fiul fostului director al Minei Livezeni a pierdut lupta cu viaţa pe 14 martie 2016, după patru luni şi jumătate de la tragedia din Colectiv. Radu Sienerth (22 de ani) era un tânăr cu un viitor promiţător, student la ASE în Bucureşti. Este a 64-a victimă a incendiului devastator de la Colectiv. Acesta a mers la concertul trupei „Goodbye to Gravity” împreună cu alţi doi prieteni, de asemenea studenţi la Bucureşti. Prietenii lui, aflaţi chiar lângă uşa de acces, au reuşit să iasă din încăperea cuprinsă de fum, însă Radu nu a mai apucat.

Publicat in: Comunitate


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Clădirea de la Liceul de Arte ar putea fi finalizată

Clădirea nou-construită şi abandonată, destinată Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, ar putea fi finalizată cu fonduri guvernamentale.

Se reiau lucrările la Lotul 4 Ilia-Şoimuş al autostrăzii

Lucrările la Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva vor fi reluate din această primăvară. Ministerul Transporturilor (MT) a anunţat...

Bulina neagră, 13.03.2017

Ladislau Ludovic Kopriva, inginer din Petroşani, Pentru că a fost găsit vinovat de producerea unui accident rutier şi pentru fugă...

Închide