Kovesi: „Vom depune contestaţie în anulare”

16 februarie 2017 | 2 Comentarii

Natalia Bumbac

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia din 9 februarie, devenită notorie la nivel naţional, prin care fostul secretar al judeţului Daniel Dan a fost absolvit de pedeapsa primită pentru abuz în serviciu, fiind invocată o decizie a Curţii Constituţionale a României (CCR), îi nemulţumeşte pe procurorii DNA. Însăşi procurorul şef al Parchetului, Laura Codruţa Kovesi (foto), a anunţat ieri că vor face contestaţie în anulare la decizia instanţei de la Alba Iulia, scriu cei de la stiripesurse.ro.
„O soluţie izolată”
„Acea soluţie de la Alba Iulia care dă o soluţie cu privire la o contestaţie la executare, eu nu o pot comenta. Pot să vă spun că după apariţia acelei decizii, noi am analizat motivarea. Am decis împreună cu colegii să o atacăm cu contestaţie în anulare. Vă pot spune că este o decizie izolată. Am studiat practica judiciară cu privire la contestaţiile la executare soluţionate exact pe aceleaşi motive de către alte instanţe şi este o soluţie izolată. În cursul anului trecut, după decizia CCR, au fost multe soluţii de condamnare pentru abuz, peste 60 de persoane au fost condamnate. CCR nu a dezincriminat infracţiunea de abuz în serviciu. Nu avem de a face cu o dezincriminare. Atacăm cu o contestaţie în anulare. Dacă vom găsi şi alte decizii, vom sesiza procurorul general cu un recurs în interesul legii. Pentru motivul invocat în contestaţia la executare, pentru aceleaşi motive, în situaţii similare, contestaţiile la executare au fost respinse”, a spus Kovesi, citată de stiripesurse.ro. Până ieri, contestaţia în anulare a procurorilor DNA nu a fost depusă la dosarul prin care a fost judecată contestaţia la executarea pedepsei lui Daniel Dan, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia. Potrivit aceleiaşi surse, în funcţie de motivele pe care va fi întemeiată contestaţia procurorilor va fi trimisă spre soluţionare către o anumită instanţă, dar, în principiu va fi de competenţa Curţii de Apel Alba Iulia.
Contestaţia în anulare este o cale extraordinară de atac, iar conform Codului de Procedură Penală, aceasta poate fi exercitată, în principal, atunci când contestatarul invocă anumite vicii de procedură.
Reamintim cititorilor că fostul secretar al judeţului a scăpat de condamnarea de trei ani de închisoare cu suspendare după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a admis o contestaţie la executarea pedepsei în baza Deciziei nr. 405 din 15 iunie a CCR prin care textul articolului din Codul Penal care descrie abuzul în serviciu a fost declarat ca neconstituţional. Alături de Daniel Dan au fost condamnate la pedepse între doi ani şi opt luni şi trei ani de închisoare cu suspendare alte trei persoane, foşti angajaţi ai Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara. Decizia de condamnare a fost dată în dosarul instrumentat de DNA, privind fraudarea examenului de accedere pe postul de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara.

Loading...

Publicat in: Actualitate


Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. MEGA INTREBARE spune:

    DE ce nu putem comenta?

  2. Rupa Vili spune:

    Nicio o șansă ,CCR a decis ,nu este infracțiune penală ,abuzul , nu are ce să mai facă parchetul ,soluția este definitivă dată de o instanță superioară .

    Sfântul Dreptății-

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Accident mortal pe drumul Brad – Oradea

Un şofer din Oradea, de 57 de ani, a decedat într-un accident rutier, după ce a adormit la volan şi...

Minoră din Deva, dispărută de 10 zile

O minoră de 16 ani din Deva, Andreea-Alexandra Zbughin (foto), a fost dată în urmărire naţională şi în consemn la...

Sentinţă într-un alt dosar cu traficanţi de droguri

După ce cu o săptămână în urmă, instanţele hunedorene au condamnat mai mulţi traficanţi de droguri, ieri, Tribunalul Hunedoara a...

Închide