FlashPolitica si administratie

Jandarmi spanioli, în schimb de experienţă, în judeţ

05 jandarmi spanioli la Prefectjura 2Oana Mihnea

În perioada 21-23 octombrie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Decebal“ Hunedoara a fost gazda unei delegaţii de experţi din cadrul  Serviciului de protejare a naturii SEPRONA, unitate a Gărzii Civile Spaniole, pentru un schimb de experienţă la Jandarmeria Română.
Cei doi experţi spanioli au fost întâmpinaţi în judeţ de către inspectorul şef al I.J.J. Hunedoara, general de brigadă Viorel Sălan şi de către Sorin Adrian Vasilescu, prefectul judeţului Hunedoara. De asemenea, au avut loc întâlniri de lucru cu reprezentanţii principalelor instituţii şi organizaţii cu care jandarmeria hunedoreană colaborează în domeniul protejării arealului natural din judeţ: Agenţia Judeţeană de Mediu, Administraţia Parcului Naţional Retezat, Fauna şi Flora Internaţional, Asociaţia Zarand.
Scopul acestui schimb de experienţă a fost acela de consolidare a cunoştinţelor şi deprinderilor jandarmilor hunedoreni pe linia protecţiei mediului. La sfârşitul vizitei, delegaţii spanioli au scos în evidenţă frumuseţea şi importanţa arealelor naturale şi a zonelor protejate din judeţul Hunedoara, precum şi colaborarea dintre Jandarmerie şi instituţiile şi organizaţiile cu rol în protecţia mediului.
Garda Civilă Spaniolă este o forţă de poliţie cu statut militar, comparabilă cu Jandarmeria Română şi face parte din structurile Forţei de Jandarmerie Europeană. Serviciul de protejare a naturii SEPRONA este o unitate a Gărzii Civile spaniole, responsabilă cu conservarea mediului natural, a apelor şi protejarea fondului de vânătoare şi piscicol, fondului forestier şi alte elemente legate de natură, cunoscută sun numele de „Poliţia verde”.

One thought on “Jandarmi spanioli, în schimb de experienţă, în judeţ

  • Jandarmeria Romana nu se ocupa cu protejarea arealului natural din judet. Se pare ca nici daca ar dori cu adevarat nu ar putea. Au avut grija politrucii sa-i lege la maini. Cand am scris la jandarmerie despre o vale defrisata mi-au raspuns cu citate din legislatie din care rezulta ca prerogativele lor nu le permit sa intervina. Cu APM Hunedoara nu ai cum sa colaborezi in privinta protejarii arealului natural pentru ca sunt impostori totali. Poti colabora cu ei, eventual, foarte „rodnic”, in domeniul distrugerii patrimoniului natural din judet. La capitolul acesta au niste „realizari” remarcabile. In ce priveste organizatiile de mediu, nu exista organizatii de mediu care sa lupte pentru conservare in judetul Hunedoara. Daca ar exista asa ceva nu ne-ar lasa fara rauri hidrocentralele ilegale pe derivatie de pe Taia, Raul Alb, Barusor, Dobra, Raul Barbat, Cerna, Gradiste etc., nu s-ar construi barajul comunist de pe Strei, s-ar respecta debitele de servitute la captarile Hidroelectricii, nu s-ar devasta cursuri de apa precum Jietul si Gurasada, nu ar fi defrisarile gigantice (precum cele de pe Valea Cimpii). Cele doua organizatii amintite in articol se implica doar punctual pentru coridor verde la autostrada. Alte organizatii, din afara judetului, se implica, tot punctual, in dezastrul ecologic de la Certej. Pentru apararea patrimoniului natural, in general, in acest judet superb, nu se implica nimeni. Natura este la cheremul firmelor dubioase, fara sa conteze macar limitele ariilor naturale protejate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura