Infractori minori muncesc în Munţii Orăştiei

17 august 2010 | Adauga un comentariu

Livia Botici

Timp de o săptămână, 50 de minori aflaţi în mai multe centre de reeducare, din România (printre care şi doi hunedoreni), se vor afla în tabără în judeţul Hunedoara. Pe lângă activităţi de recreere, minorii deţinuţi vor pune marcaje pe o porţiune de 51 de kilometri de trasee turistice şi vor ajuta la întreţinerea a trei pepiniere de conifere.

„Sarmizegetusa 2010”
Proiectul, denumit „Sarmizegetusa 2010 – Expediţie şcolară organizată în scopul resocializării unor tineri aflaţi în detenţie”, se va desfăşura în perioada 17-25 august. În tot acest răstimp, 50 de minori internaţi în centrele de reeducare din Buziaş, Târgu Ocna şi Găeşti, alături de alţi 60 de copii de la Palatul Naţional al Copiilor, Clubul Copiilor Cugir şi de la Fundaţia Joyo, vor munci pentru ca zona cetăţilor dacice, din Munţii Orăştiei, să fie ecologizată. „Pe perioada taberei şcolare, toţi aceşti copii, fie că sunt internaţi în centre de reeducare sau nu, vor munci pentru a ajuta această zonă minunată. Vor fi marcate traseele turistice din zona Munţilor Orăştiei, ce vor lega Cetăţile Dacice, având ca loc de pornire Peştera Cioclovina şi localitatea Baru. Vor fi curăţate şi revopsite porţile de la intrarea în cetăţile dacice de la Costeşti şi vor fi curăţate de deşeuri toate traseele montane pe care copiii le vor parcurge. Ca urmare a acestor activităţi, se vor realiza 51 km de marcaje turistice, opt amenajări cu măsuţe şi băncuţe pe traseele montane marcate, lucrări de întreţinere în trei pepiniere şi de amenajarea unei noi pepiniere de conifere”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Lavinia Soloschi, purtătorul de cuvânt al Centrului de Reeducare din Buziaş.

Publicat in: Comunitate


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Dublă” judeţeană

Aflate în plin proces de căutare a formulei de echipă ideale pentru noul sezon, FC Hunedoara (Liga a III-a) şi...

Şandor, în teste la Hunedoara

Fostul jucător de Liga I, Marcel Şandor (foto, 33 de ani), care s-a lansat în fotbalul mare de la Corvinul...

De ce n-au votat deputaþii PSD Legea ANI

Camera Deputatilor s-a reunit, ieri, în sesiune extraordinară, pentru a dezbate Legea ANI şi, la propunerea PNL, două proiecte de...

Închide