Hunedorenii dau năvală la RAR

18 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Livia Botici

Speriaţi că, de la începutul anului viitor, taxa de primă înmatriculare a autovehiculelor va creşte considerabil, sute de hunedoreni stau, zilnic, în faţa sediului Registrului Auto Român (RAR) Hunedoara. Pentru a face faţă fluxului mare de solicitanţi, reprezentanţii RAR şi-au mărit programul de lucru şi au introdus un sistem de programare online şi telefonic.

„Explozie“ de maşini

Ieri dimineaţă, curtea RAR Hunedoara părea un furnicar de autoturisme. La un moment dat, din cauza faptului că maşinile doar intrau pe poarta instituţiei, şi nici una nu ieşea, s-a format un adevărat blocaj până în DN7. „Explozia de maşini a fost instantanee şi nu pot să ştiu dacă aceşti oameni le-au ţinut ascunse prin garaje sau prin alte locuri, ori abia acum le-au adus din străinătate. Cert este că majoritatea autoturismelor care vin la RAR Hunedoara au numere străine valabile, ceea ce mă face să cred că abia acum au fost aduse. Nebunia a început după ce au apărut informaţii în presă că taxa de primă înmatriculare va creşte substanţial de la 1 ianuarie 2011. Oamenii sunt foarte speriaţi ca nu cumva să nu apuce să-şi înmatriculeze maşina la preţul vechi. Oricum, marţi am încadrat peste 220 de maşini, dublu faţă de o zi normală. Vom prelungi programul de lucru, pentru a-i putea servi pe oameni şi de la 1 decembrie, vom da drumul la încă o linie de verificare tehnică a autoturismelor, pentru ca totul să meargă mult mai repede”, a declarat ing. Ovidiu Boldor, şeful RAR Hunedoara.

Nu se ştie cât va creşte taxa

Hunedorenii care au stat ieri la coadă la RAR sunt speriaţi de creşterea valorii taxei de primă înmatriculare. „Am venit să îmi înscriu maşina pentru că am înţeles că de la anul va creşte foarte mult taxa şi pe criza asta, mai bine stau la rând mai mult, dar plătesc mai puţin”, a declarat Alin Negoiţă. Deşi confirmă că de la începutul lui 2011, taxa de primă înmatriculare va creşte, Ovidiu Boldor nu cunoaşte cu cât va fi ea majorată.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Foştii şefi de la Mina Petrila, condamnaţi la închisoare

Foştii şefi ai Exploatării Miniere Petrila au fost condamnaţi la închisoare cu executare de magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu. Instanţa i-a...

Hunedoreni implicaţi în traficul de monede dacice

Aproape 10.000 de monede dacice şi medievale, din aur, argint şi bronz, 600 piese arheologice, soluţii şi ustensile pentru curăţat...

Tânără spulberată de tren

O adolescentă, în vârstă de 17 ani, din Petroşani, a sfârşit, ieri, sub roţile unui tren. Se pare că minora...

Închide