Fondatorul ALDE Hunedoara, Marius Sanfirişca, a demisionat din partid

17 mai 2017 | 2 Comentarii

Sorina Popa

Fondatorul ALDE Hunedoara, Marius Sanfirişca (foto), a demisionat din partid, nemulţumit de ceea ce se petrece în interiorul organizaţiei politice.

Nu poate accepta compromisul politic
„Demisionez din ALDE Hunedoara pentru că acest partid nu mai este ceea ce am construit împreună cu o parte a colegilor, un partid credibil, curat, în care transparenţa, legalitatea şi grija pentru cetăţean să fie prioritare. Am încercat să păstrez aceste deziderate, dar deciziile de la centru au permis ca în fruntea filialei ALDE Hunedoara să fie instalat abuziv  Mircea Ioan Moloţ, un om cu vederi învechite, care duce compromisul politic dincolo de orice limită şi cultivă slugărnicia, superficialitatea, improvizaţia de joasă speţă şi are comportament dictatorial, pe alocuri deviant, când este vorba de dezbatere şi păreri diferite, fiindu-i total străin spiritul de echipă”, a declarat Marius Sanfirişca.

„Şantajaţi şi ameninţaţi”
Marius Sanfirişca susţine că nu poate trece peste faptul că, deşi a existat o structură clară de funcţionare şi de decizie, construită în baza unui statut votat de membri ai ALDE, s-a încălcat orice regulă stabilită democratic şi a avut loc congresul partidului, practic, ilegal.
„Nu pot înţelege acest lucru. Preşedintele Călin Popescu Tăriceanu nu avea contracandidat la prima funcţie în partid în urma înţelegerii cu copreşedintele Daniel Constantin. Singura explicaţie ar fi impunerea unor oameni cu trecut îndoielnic în fruntea organizaţiilor judeţene, fără a avea vreun merit la construcţia ALDE, aşa cum este şi Mircea Ioan Moloţ. În plus, cei care nu au fost de acord cu acest mod abuziv de lucru şi au atacat decizia în instanţe, au fost şantajaţi şi ameninţaţi cu pierderea poziţiilor câştigate prin muncă şi chiar excluderea din partid.
În aceste condiţii, noi – eu şi alţi colegi din ţară şi din judeţ, cei care am spus de la început că dorim altfel de politică, una deschisă cetăţenilor, legală şi decentă, am decis să ne alăturăm domnului Daniel Constantin într-un nou proiect, pentru altfel de politică, una competitivă. Nu vom obosi să încercăm, am promis şi trebuie să reuşim!“, a precizat motivul acestei demisii Marius Sanfirişca.

Loading...

Publicat in: Politica si administratie


Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. iovu spune:

  Nu este o pierdere pentru partidul de penali, le strica imaginea, nu era la fel de corupt !
  Iar despre alt proiect politic….poate, Master chef !

 2. Franz Kafka spune:

  In ALDE mai nou raman doar campionii coruptiei.

  Plevusca a ramas „repetenta”.

  Dragnea, ai grija, astia-s baietii destepti.

  Bravo. Succesuri.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Protocol pentru construcţia de locuinţe destinate dascălilor

Ieri, primarul municipiului Deva, Ovidiu Moş (foto stânga), a semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara privind...

Start la Fruhlingsfest la Deva!

Azi se dă startul distracţiei la poalele Cetăţii din municipiul Deva. Festivalul Fruhlingsfest îşi deschide porţile pe platoul din faţa...

Proiecte de 25 de milioane de lei din fonduri europene pentru Orăştie şi Uricani

Municipiul Orăştie şi oraşul Uricani vor primi finanţare nerambursabilă pentru două proiecte de regenerare urbană. Este vorba de transformarea a...

Închide