Florin Oancea a pierdut procesul cu Primãria Deva

14 octombrie 2010 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Ieri, Tribunalul Hunedoara a respins acţiunea în contencios administrativ, formulată de fostul viceprimar al municipiului Deva, Florin Oancea (foto), împotriva hotărârii Consiliului local de a-l schimba din funcţie.

Prefectura a considerat hotărârea legală

La şedinţa Consiliului Local Deva din 8 aprilie 2010, la propunerea primarului Mircia Muntean, Florin Oancea a fost schimbat din funcţia de viceprimar al municipiului Deva, din cauza disensiunilor care au fost create în cadrul instituţiei. Ulterior, Oancea a atacat hotărârea în contencios administrativ. Mai mult, fostul viceprimar a cerut achitarea tuturor drepturilor salariale aferente perioadei în care a fost nevoit să-şi întrerupă activitatea în Primăria Deva, achitarea cheltuielilor de judecată de către Consiliul local şi daune morale, în valoare de 50.000 lei. Fostul viceprimar a cerut instanţei ca daunele morale să-i fie achitate de primarul Mircia Muntean şi consilierii locali care au votat demiterea sa, din propriile buzunare. Florin Oancea a declarat la acea vreme că schimbarea sa din funcţie s-a făcut ilegal şi că instanţa îi va da câştig de cauză.

Numai că ieri, magistraţii de la Tribunalul Hunedoara nu i-au dat lui Oancea câştig de cauză. Contactat, prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, a declarat, că „hotărârea de schimbare din funcţie e viceprimarului Florin Oancea am considerat-o legală şi i-am transmis domnului Oancea, atunci, că, dacă se crede nedreptăţit, poate să acţioneze în judecată instituţia noastră. Precizez că schimbarea unui viceprimar este o decizie politică“, a declarat prefectul Dezsi.

Hotărârea dată de judecătorii Tribunalului Hunedoara poate fi atacată, cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. un devean increzator spune:

    Aici se vede cum justitia in Romanaia este aservita politic… Aceasta decizie trebuie sa te intareasca si sa te faca increzator in fortele tale, Florine! Mult succes iti doresc!

  2. ANDREI SPAGUNA spune:

    NASOL SI CU PROCESELE ASTEA… MIRCIA, NU ITI DORESC SA AJUNGI TU SA PIERZI VREUN PROCES!

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Un oltean la derby-ul judeţean

Arbitrul Eduard Constantinescu din Craiova a fost delegat să împartă dreptatea la cel mai aşteptat meci al toamnei în judeţul...

Speranţe pentru investitorii ţepuiţi de brokerul Adriana Constantin

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au prelungit ieri mandatul de arestare al brokerului devean Adriana Constantin (medalion), care, pe parcursul anilor 2002-2008,...

Viceprimarul Costa s-a accidentat cu motoscuterul

Cosmin Costa (foto), viceprimar al municipiului Deva, este internat în spital, la Secţia de Ortopedie, de marţi seara, după ce...

Închide