Fără pretenţii, doar speranţe

11 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

04 x 1 echipele hunedorene

Ciprian Marinuţ

Jiul Petroşani şi Mureşul Deva au deplasări dificile, dar cu speranţe, la Dacia Mioveni şi FC Bihor, iar Minerul Lupeni are şanse minime în partida de acasă cu cea mai puternică echipă a seriei, CS Otopeni.

Momentul adevărului
După o remiză cu FC Bihor şi trei victorii în faţa unor nou-promovate (FC Silvania şi Fortuna Covaci) şi a unei echipe rechemate din eşalonul trei (CFR Timişoara), Jiul susţine primul examen dificil, mâine, în deplasare, cu Dacia Mioveni. Se va vedea acum, care e adevărata valoare a trupei antrenate de Daniel Timofte şi cât e ea de pregătită să se bată pentru promovare, după cum au lăsat să se înţeleagă ultimele mutări de pe piaţa transferurilor. În plus, se va putea trage o concluzie despre capacitatea noilor achiziţii, Ionuţ Luţu şi Lucian Pârvu, de a ajuta echipa. „Am ales să vin la Jiul, pentru că înainte de toate, îmi doresc foarte mult să joc. A contat şi faptul că Jiul are ca obiectiv promovarea. Vreau să ajut formaţia să-şi îndeplinească acest obiectiv”, a declarat Pârvu, înaintea primului joc pentru mineri.

Minus psihologic, plus financiar
Mureşul are un fel de complex faţă de FC Bihor, întrucât a fost învinsă atât în ultimele două meciuri disputate la Oradea, cât şi în amicalul desfăşurat la Deva, în vară,  în perioada de pregătire. Devenii recuperează însă la capitolele linişte şi motivare, pentru că la Oradea miroase a faliment şi sunt probleme cu banii, în vreme ce la Mureşul, situaţia financiară e sub control. Mureşul ar putea profita de situaţie şi ar trebui să schimbe printr-un joc bun şi un rezultat pe măsură, impresia nu tocmai plăcută, pe care a lăsat-o la victoria de acasă cu FC Baia Mare. În ultimele zile, fotbaliştii deveni s-au antrenat mai mult sub comanda secundului Elek Szemely, pentru că principalul Gică Barbu a fost răcit, însă acest lucru nu ar trebui să afecteze decisv exprimarea lor în teren la meciul de mâine.

Misiune complicată
Minerul Lupeni va avea un meci foarte greu, mâine, pe teren propriu, în faţa formaţiei CS Otopeni, grupare despre care majoritatea antrenorilor din serie spun că are cel mai bun lot şi că e cea mai puternică. Cu numai patru puncte, după primele patru runde, Minerul Lupeni e obligată să scoată un rezultat bun contra formaţiei bucureştene pregătite de Liviu Ciubotariu, pentru că altfel, riscă să se afunde în subsolul clasamentului. Problema e că CS Otopeni are un lot foarte valoros, cu mulţi jucători ce au evoluat în prima ligă, astfel că, misiunea trupei lui Petre Gigiu e extrem de complicată. CS Otopeni a fost prima echipă care a marcat în etapa trecută trei goluri, pe terenul severinenilor de la Drobeta.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
L-a tăiat trenul în incinta minei

Un bărbat de 31 de ani a ajuns la spitalul din Vulcan, după ce a fost tăiat de tren. Serviciul...

I-au defrişat pădurea

Au avut nevoie de lemn şi au găsit soluţia. Să fure! Doi bărbaţi, Grigore P., de 50 de ani, din...

Mai bine mai târziu, decât niciodatã

Conştientă de faptul că, atâta timp cât PSD şi PDL sunt la putere, municipiul Deva nu se poate baza pe...

Închide