Fãrã mere în şcolile hunedorene

3 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Carmen Cosman

Elevii din judeţul Hunedoara rămân în acest an doar cu laptele şi cornul. Merele care trebuiau distribuite în unităţile de învăţământ de la 1 noiembrie vor ajunge la şcolari doar anul viitor, din cauză că hotărârea de Guvern care reglementează acest lucru a fost emisă mult prea târziu, iar Consiliul Judeţean nu are banii necesari.

Nu are fondurile necesare

Consiliul Judeţean Hunedoara nu poate organiza licitaţia pentru distribuirea merelor în şcoli, conform programului naţional care trebuia implementat în această lună, din cauză că nu dispune de fondurile necesare. Dorin Martin, administrator public în cadrul CJ Hunedoara, spune că baza de aplicare a acestui program este HGR 95/ 25 august 2010, care prevede că sumele necesare pentru distribuirea merelor în şcoli se suportă în prima fază din bugetele locale ale judeţelor, iar mai apoi se recuperează de la APIA. „Nu putem organiza achiziţia publică, până nu avem banii necesari. Hotărârea a apărut în momentul în care bugetul era deja constituit şi, în plus, Guvernul ne-a luat o parte din banii pentru achiziţii”, a declarat Dorin Martin, referindu-se la reducerea bugetară de 25 de procente. De asemenea, bugetul Consiliului Judeţean a fost grevat de majorarea TVA, măsură care a pus o presiune suplimentară, şi, în consecinţă, nu s-au putut angaja cheltuieli suplimentare.

Programul, implementat anul viitor

Administraţia publică a judeţului Hunedoara nu poate acum decât să respecte prevederile actului normativ menţionat anterior, care spune că, hotărârea se aplică doar de la 1 ianuarie 2011, dacă anul acesta nu există resurse bugetare. „În noul buget pe 2011 vom aproba şi fondurile necesare pentru acest program şi vom putea să organizăm licitaţia”, a mai precizat Dorin Martin. În situaţia CJ Hunedoara sunt majoritatea instituţiilor similare din ţară, care nu au putut să achiziţioneze şi merele necesare pe care să le distribuie în şcoli, alături de corn şi lapte.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bălgrădean, subapreciat de dinamovişti

Ilie Botezatu, antrenorul care l-a promovat pe Cristian Bălgrădean (foto) în Liga I de la Jiul la Dinamo, sare în...

Heian Deva, în top la karate

Sportivii de la clubul devean, antrenaţi de sensei Marius Biji, au obţinut 19 medalii la competiţiile la care au participat...

De la pomana din cimitir, la spital

Zeci de persoane care au celebrat luni Ziua Morţilor au ajuns la spital în stare avansată de ebrietate.

Închide