Familie de „ţepari” cu file cec

9 septembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Livia Botici

Doi hunedoreni, soţ şi soţie, au fost trimişi în judecată de procurori, după ce timp de mai bine de un an, au înşelat mai multe societăţi comerciale. Hunedorenii, domiciliaţi în Petroşani, cumpărau materiale de construcţii şi anvelope de la diverse firme şi emiteau pe numele acestora file cec fără acoperire. Prejudiciul depăşeşte suma de 500.000 de lei.

Îi făceau să aibă încredere în ei

Cei doi soţi acţionau după o tactică foarte simplă. Fiind administratorii unei societăţi comerciale, care se ocupa cu comerţul de piese auto, aceştia făceau contracte cu diferite alte societăţi furnizoare de anvelope, piese de schimb pentru autoturisme sau autocamioane. Timp de câteva luni, se comportau ca nişte cumpărători de bună credinţă, respectiv achiziţionau marfa şi plăteau la timp pentru ceea ce cumpărau. Apoi, începeau să ceară marfă din ce în ce mai multă şi plasau file cec fără acoperire distribuitorilor. „Am început afacerile cu aceşti oameni de la sfârşitul anului 2007. Nu am avut nici un fel de problemă cu ei, până în luna august 2008, atunci când au venit şi mi-au cerut o cantitate mare de anvelope pentru autocamioane, în valoare de 60.000 de lei. În schimbul mărfii, aceştia mi-au emis o filă cec, pe care era menţionat că poate fi valorificată peste 60 de zile. Atunci când a ajuns la scadenţă, am luat fila cec şi am mers să o introduc în bancă, dar am descoperit că nu existau fonduri disponibile. Între timp, mi-au mai emis câteva bilete la ordin, toate fără acoperire. În total, paguba pe care mi-au produs-o se ridică la 300.000 de lei”, a declarat Alin Codrea, administratorul unei firme înşelate.

Riscă ani grei de închisoare

Un număr de 15 societăţi comerciale au fost „ţepuite” de cei doi soţi din Petroşani, iar pagubele produse de aceştia depăşesc suma de 500.000 de lei. Procesul în care petroşănenii sunt judecaţi pentru înşelăciune este înregistrat la Tribunalul Hunedoara, iar pentru faptele lor, aceştia riscă să stea după gratii până la 15 ani.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Tenismenele de la SCM Deva, din nou „regine”

Raluca Ciufrilă a câştigat ambele finale de la categoria 14 ani ale turneului de la Arad, Maria Orban a obţinut...

O mamă şi fiul său paralizat rabdă de foame

Nu şi-a mai primit salariul de asistent personal din luna martie şi singurul venit pe care îl are în acest...

Toate şcolile din Deva, autorizate sanitar

Toate unităţile de învăţământ din municipiul Deva sunt autorizate din punct de vedere sanitar, în perspectiva începerii noului an şcolar,...

Închide