Eşti şomer? Descoperă-ţi aptitudinile în muncă!

25 noiembrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Livia Botici

Timp de doi ani, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, în parteneriat cu Asociaţia Non-Profit L&C Consulting, va implementa un proiect, cu finanţare europeană, prin care 2.400 de hunedoreni şomeri vor beneficia de consiliere profesională, în vederea angajării.
Proiectul are o valoare totală de două milioane de lei şi se va derula până în luna octombrie a anului 2012. Ca şi o noutate faţă de ceea ce există astăzi în România, AJOFM Hunedoara şi Asociaţia L&C Consulting îşi propun să descopere în şomerii hunedoreni aptitudini şi înclinaţii necunoscute de ei, pentru ca aceştia să poată fi reintegraţi în muncă. „În baza de date a AJOFM Hunedoara, există 3.700 de persoane şomere, necalificate. De fapt, şi dacă au la bază o meserie, ea nu mai este cerută pe piaţa muncii. Ei bine, prin acest proiect, şomerul va trebui să completeze câteva chestionare, pe un calculator, şi se va încerca determinarea potenţialului atitudinal şi aptitudinal al persoanei în căutarea unui loc de muncă. Vom descoperi deprinderile sale şi îi vom face un profil personal, generat de aplicaţia informatică. Acesta va fi corelat cu baza de date a agenţilor economici în căutare de forţă de muncă şi, în funcţie de ce i se potriveşte şomerului, îl vom îndruma în acea direcţie”, a declarat Vasile Iorgovan, directorul AJOFM Hunedoara.
La nivelul judeţului nostru, vor exista şase cabinete de informare, consiliere şi orientare în carieră, iar acestea vor funcţiona la Deva, Hunedoara, Petroşani, Orăştie, Brad şi Haţeg.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Mesterul spune:

  AJOFM Hunedoara nu incheie conventii conform Legii. Oare Legea nu trebuie respectata si de AJOFM ?
  Am angajat someri peste 45 ani si doream sa mai angajez dupa ce am fost informat de catre AJOFM Hunedoara agentia Simeria ca dupa angajare si inregistrarea contractelor de munca se va incheia conventia cu AJOFM si voi beneficia de subventie.
  Dupa angajare si depunerea actelor la AJOFM aceasta nu incheie conventia conform Legii.
  Dupa ce am intrebat la agentia Simeria despre inregistrarea actelor depuse am primit raspuns ca mai dureaza , tot amanand inregistrarea.
  Am trimis o adresa recomandata la AJOFM Hunedoara Deva si am primit raspuns ca conventia a fost inregistrata in luna noiembrie dar nu se incheie conventia de catre AJOFM din lipsa de fonduri . Am fost la agentia din Simeria sa depun actele lunare pentru angajati conform Legii, dar nu au fost primite pe motiv ca nu a fost incheiata conventia.
  Legea 76/2002 si Normele de aplicare a ei nu prevad o asemenea situatie in care AJOFM sa refuze incheierea unei asemenea conventii din lipsa de resurse financiare si sa refuze primirea formularelor pentru salariati prevazute in Lege. Consider ca raspunsul nu are baza legala, este mai mult o scuza.
  Va rog sa ma ajutati in acest caz. In ce termen AJOFM trebuie sa incheie conventia de la data inregistrarii conventiei si daca refuzul actelor ce trebuie depuse pentru angajati este justificata sau trebuiau primite chiar daca nu au fonduri pentru plata. Nu vreau sa aflu ca pierd subventia din motiv ca nu sunt depuse lunar actele, care de fapt sunt refuzate de agentie.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa

Bulina neagră

Marin Mititelu, vicepreşedintele Sindicatului Solidaritatea

Karatişti de… 14 carate

Sportivii de la Clubul Heian Deva au convins şi la Campionatul Naţional Şcolar, de la Reşiţa, că medaliile cucerite la...

Închide