Două puncte minus, zero fotbal

11 octombrie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Sport

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a făcut primul pas greşit pe teren propriu, obţinând doar o remiză albă, scor 0-0, în partida cu Autocatania Caransebeş, după un joc urât. În ciuda semieşecului, alb-albaştrii rămân pe locul doi în clasament, la un punct de prima poziţie, întrucât şi lidera Luceafărul Oradea a remizat acasă cu FC Timişoara II.

Exerciţiu de neputinţă

Dacă la pomul lăudat nu e cazul să se meargă cu sacul, la derby-ul dintre ocupantele locurilor doi şi trei din seria a V-a a Ligii a III-a, spectatorii ar fi plâns după bani, în cazul în care ar fi plătit bilete de intrare. Cele două echipe au fost paralele cu toate atributele care au făcut din fotbal sportul rege, urmele de spectacol ale partidei fiind greu sesizabile chiar şi la microscop. Au lipsit golurile, acţiunile „bine desenate”, execuţiile tehnice de efect şi chiar ambiţia, risipa de efort, spiritul de luptă şi de sacrificiu. Nu se poate spune nici că echipele au arătat ceva şi… s-au anulat reciproc, ci doar că au făcut un exerciţiu de neputinţă.

Ocazii cu pipeta

Hunedorenii au început cu ceva elan, dar cu excepţia unei jumătăţi de ocazii avute de Trăşcan (min. 9) şi a unui şut imprecis din careu a lui Zelencz (min. 37), au fost departe de fotbal şi de poarta adversă. „Autocatania” a venit cu capul plecat, mizând pe partitura autobazei implementată în fotbalul mioritic de Sorin Cârţu, dar a prins ceva curaj după pauză, când Văcărescu (min. 59) a avut cea mai mare ocazie a meciului, după ce l-a driblat uşor pe Alin Rus.

Scorul alb de la final, care indică un fotbal negru, ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru oficialii şi antrenorii de la FC Hunedoara. Dacă antrenorul Eusebiu Şuvagău nu schimbă ceva şi echipa rămâne cu un astfel de prestaţii fără orizont, alb-albaştrii riscă să se îndepărteze de poziţiile fruntaşe şi de obiectivul de a promova. Deocamdată, jocul rezultatelor a fost favorabil hunedorenilor, pentru că lidera Luceafărul Oradea a remizat acasă, cu FC Timişoara II, dar cine se bazează pe puterile altora, nu ajunge departe.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Hunedorean spune:

    Jurnalistu’ lu’ peste. Cum adica daca s-ar fi platit bilet. Pai s-a platit, dar tu care n-ai fost la meci de unde sa stii…

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Dava, dublă victorie

Noua şi singura echipă de futsal din judeţ, Dava Deva, a obţinut o dublă victorie în cadrul celui de-al doilea...

Gura lumii

Un licurici dintr-o regiune a judeţului unde cei mai mulţi abia trăiesc de pe o zi pe alta, sparge-n stânga...

La Balşa, edilii caută să reziste vremurilor grele

Magdalena Şerban Cum o fi oare să păstoreşti o comunitate pe timp de criză, când parcă nici apa nu mai...

Închide