Doi pensionari, prădaţi de aproape 400 milioane de lei

23 iulie 2010 | Adauga un comentariu

Livia Botici

Un bărbat, de 31 de ani, din judeţul Cluj, a fost reţinut de oamenii legii hunedoreni, după ce a reuşit să fure dintr-un apartament suma de 39.000 de lei. Sebastian Vasile Mesaroş (foto stânga) a profitat de boala victimei sale şi a pătruns în casă, fără să forţeze uşa de la intrare.

I-a deschis fără probleme

Potrivit anchetatorilor, se presupune că tânărul urmărea de mult timp familia pe care a prădat-o, asta, pentru că, atunci când a dat „tunul”, ştia că în casă se mai afla o persoană. Un bătrân de 78 de ani a reclamat la Poliţie, că un bărbat i-a furat 39.000 de lei din apartamentul său şi al soţiei, situat pe Aleea Crizantemelor, din Deva. Deveanul susţine că totul s-a întâmplat într-o perioadă de maximum jumătate de oră, atât timp cât el era plecat din casă, la cumpărături. Se pare că, Sebastian Vasile Mesaroş a urmărit momentul în care bărbatul a plecat de acasă şi, ştiind că soţia acestuia este bolnavă psihic, a bătut la uşa apartamentului. „Femeia a deschis uşa de la intrare şi l-a lăsat pe hoţ să intre în casă, apoi, probabil, a plecat într-o altă cameră. Clujeanul a început să cotrobăie prin locuinţă, iar la un moment dat, a descoperit uşa de la o cameră, închisă. A forţat-o şi a reuşit să pătrundă înăuntru. Într-un dulap, hoţul a găsit suma de 39.000 de lei, pe care a furat-o, după care a plecat din apartament”, a declarat comisarul şef Cristian Horvat, şeful Biroului pentru Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Deva.

Nu a putut să dea detalii

Atunci când soţul femeii a ajuns acasă, de la cumpărături, a văzut uşa, de la una dintre camere, forţată, şi a anunţat poliţia, când a observat că economiile familiei nu mai există în dulap. Din păcate, munca anchetatorilor a fost îngreunată de faptul că, victima care a asistat la furt, din cauza bolii, nu a putut să dea nici un fel de detaliu despre cel care a sustras banii. Cu toate acestea, a doua zi după incident, oamenii legii au reuşit să dea de urma hoţului. El a fost arestat pentru 29 de zile. Din nefericire, economiile bătrânilor nu au fost recuperate.

Publicat in: Eveniment


Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Colegiul „I.C. Brãtianu“ din Haţeg intrã în renovare

O parte din Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” din Haţeg va fi modernizată şi reparată pe banii Uniunii Europene. Zilele trecute,...

Bulina albă

Constantin Lupu, directorul INSEMEX Petroşani

Bulina neagră

Agent principal Adriana Voina, de la Biroul de Presă al IPJ Hunedoara

Închide