Sport

Deva rămâne „capitala” gimnasticii

Ciprian Marinuţ

C.S.S. „Cetate” Deva a câştigat medaliile de aur şi bronz în concursul pe echipe al Campionatelor Naţionale de Maestre de la Reşiţa, iar Amelia Racea şi Cerasela Pătraşcu au fost pe locurile trei şi patru la individual compus. Clubul devean, adevărat laborator de şlefuire a talentelor, a confirmat astfel încă o dată că este cel mai puternic centru de gimnastică din România.

Doar trei echipe la Naţionale

Echipa CSS „Cetate” Deva 1, formată din Raluca Haidu, Amelia Racea, Cerasela Pătraşcu şi Diana Trenca, a triumfat la ediţia 2010 a Campionatelor Naţionale de maestre, cu un punctaj de 169.800. Pe locul secund, s-a clasat echipa de la clubul Dinamo Bucureşti, formată din Georgiana Gheorghe, Diana Bulimar, Larisa Iordache şi Ana-Maria Baicu, cu 165.500, iar pe trei, a urcat echipa CSS „Cetate” Deva 2, alcătuită din Maria Balea, Andreea Tufă, Diana Rusu, Tatiana Geamparoiu şi Beatrice Mărgărit, cu 157.100 puncte. Dincolo de bucuria celor două medalii obţinute de CSS „Cetate” Deva, e îngrijorător că doar două cluburi din România au putut alinia echipe la Campionatele Naţionale, întrucât celelate cluburi din ţară au puţine gimnaste performante. „Rezultatele de la Naţionale demonstrează încă o dată că Deva a rămas cea mai puternică şi mai serioasă fortăreaţă a gimnasticii feminine româneşti. Ne bucurăm că am câştigat două medalii, dar ar fi fost şi mai frumos să existe mai multe echipe în concurs”, a afirmat Adrian Liga, directorul CNS – CSS „Cetate” Deva. Cele mai multe puncte pentru CSS „Cetate” le-au adus Amelia Racea şi Cerasela Pătraşcu, ultima, revenită după o accidentare, reprezentând una dintre surprizele plăcute ale competiţiei.

Confirmări şi speranţe

În competiţia de la individual compus, cea mai bună a fost Ana Porgras, de la LPS Galaţi. Cu o evoluţie perfectă la bârnă şi alte trei exerciţii fără greşeli mari, gălăţeanca a adunat 57.800 puncte şi s-a dovedit a fi cea mai completă gimnastă din concurs. Pe următoarele două trepte ale podiumului s-au clasat Diana Chelaru (LPS Oneşti – 56.700) şi Amelia Racea (Cetate Deva – 56.650), iar Cerasela Pătraşcu a fost pe locul patru cu 56.450 puncte. Ana Porgras a primit cea mai mare notă din concurs, 15.800, după evoluţia de la bârnă, aparat la care s-a impus şi la Cupa Mondială de la Gent. O notă valoroasă, 15.150, a obţinut şi campioana olimpică Sandra Izbaşa, revenită în competiţii după un an de pauză, care s-a calificat de pe prima poziţie în finala de la sol.

Pe lângă medaliile senioarelor, CSS „Cetate” Deva a mai obţinut cinci medalii în finalele pe aparate prin: Diana Rusu (argint la sărituri şi bronz la bârnă), Maria Balea (bronz la sărituri şi paralele) şi Beatrice Mărgărit (bronz la sol). „Cele trei junioare se pregătesc deja cu lotul olimpic şi sunt în atenţia tehnicienilor pentru Olimpiada de la Londra”, a precizat Adrian Liga, directorul CNS CSS „Cetate” Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura